„Ambersail“ jau prisišvartavo Klaipėdos uoste

Ankstų trečiadienio rytą į uostamiestį atplaukė pasaulinėje regatoje „The Tall Ships' Races Baltic 2009“ dalyvaujanti lietuvių jachta „Ambersail“.

Pirmadienį iš Suomijos Turku uosto su kitais regatos dalyviais startavusi „Ambersail“ Klaipėdą pasiekė šįryt, apie 4.20 val. Nors lietuviai gerokai atsiplėšė nuo varžovų ir pirmieji atplaukė į uostamiestį, tai dar nereiškia, jog jie nugalėjo. Kitų greičiausių regatos laivų tikimasi sulaukti šiandien vėlai vakare, maždaug vidurnaktį.

Iš viso Klaipėdoje turėtų prisišvartuoti 103 iš Suomijos išplaukę burlaiviai

"Ambersail" jachta plaukė vienuolika jaunų, nuo 15 iki 25 m. amžiaus, buriuotojų komanda, kuriai vadovauja kapitonas Simonas Steponavičius, visus 11 „Tūkstantmečio odisėjos“ etapus įveikęs Linas Ivanauskas - Linkus, 10 etapo kapitonas Linas Baublys, bei tūkstantmečio kvieslių misiją atlikę buriuotojai Dominykas Vizbaras ir Artūras Dargis. 

Kaip teigia „Ambersail“ komandai vadovavęs kapitonas S. Steponavičius, šiame „The Tall Ships' Races 2009“ lenktynių etape, kuris iš Turku uosto į Klaipėdą driekėsi apiplaukiant Gotlando salą iš pietinės pusės, jachta „Ambersail“ plaukiančios komandos tikslas - ne laimėti varžybose, o finišuoti pirmiesiems Klaipėdoje - buvo pilnai įvykdytas. 

„Viso varžybų etapo metu oro sąlygos buriavimui buvo palankios. Vėjo buvo nei per daug, nei per mažai. Jaunoji buriuotojų komanda taip pat puikiai pasirodė. Aš ir kiti jachtos „Ambersail“ buriuotojai esame patenkinti jaunuolių pasiruošimu ir tuo, kad jie gerai atliko visas užduotis vykstančių varžybų rimtu“, - sakė kapitonas S. Steponavičius. 

Pagal perskaičiuotą laiką savo laivų klasėje, kurių „The Tall Ships' Races 2009“ varžybose yra keturios, jachta „Ambersail“ paskutiniais duomenimis yra 24 pozicijoje, o bendrojoje įskaitoje - 75 iš 103 dalyvių.


Šiame straipsnyje: The Tall Ships Races

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių