Ant baržos užkelta 3000 tonų sverianti platforma

Bendrovės „Vakarų laivų statykla“ (VLS) ir „Vakarų krova“ kartu su specialistais iš užsienio nuo krantinės ant baržos „Tow III“ perkrovė VLS pastatytą 3000 tonų sveriančią transformatorinę platformą, kuri vėjo jėgainių parko atviroje jūroje pagamintą kintamą elektros srovę generuos į pastovią bei perduos ją į energetinę sistemą. Sutartis dėl „Bard Offshore 1“ vėjo jėgainių parkui skirtos platformos statybos buvo pasirašyta pernai sausio 20 d.

„Unikali transportavimo operacija, kurios metu ant baržos buvo pakrauta 3000 tonų sverianti viršutinė platformos konstrukcija, mums buvo didelis iššūkis, tačiau esame pasirengę perkrauti ir didesnius sunkiasvorius didelių gabaritų krovinius Klaipėdos uoste“ - pasakojo „Vakarų krova“ direktorius. „Įgytą patirtį tikimės sėkmingai panaudoti ateityje siūlant savo paslaugas Ignalinos atominės elektrinės statytojams, kitiems Lietuvos bei užsienio stambiagabaričių ir sunkiasvorių krovinių savininkams, logistikos kompanijoms“.

Šiuo metu transformatorinėje platformoje baigiamos montuoti pagrindinės sistemos ir gyvenamosios patalpos. Artimiausiomis savaitėmis ji bus išgabenta į Airiją, kur kompanijos „Harland and Wolff“ 335 m. ilgio doke ji bus sujungta su atramine konstrukcija. Apatinės konstrukcijos dalis bus 60 m. ilgio, 60 m. pločio, o visos platformos aukštis bus 76 m. Užbaigta konstrukcija svers apie 7500 tonų.

Nauja gyvenamoji ir energijos transformavimo platforma laikysis ant atraminių konstrukcijų, kurios bus sumontuotos ant jūros dugno. Vėliau speciali hidraulinė sistema ant keturių polių iškels platformos anstatą į suprojektuotą aukštį virš vandens. Galiausiai, polių kalėjai pritvirtins transformatorinę platformą ant jūros dugno 45 metrų gylyje.

400 megavatų Šiaurės jūroje vėjo jėgainių parko pagaminta elektros srovė jūriniais kabeliais bus perduodama į transformatorinę platformą, kurioje kintama jėgainių srovė bus keičiama į pastovią ir perduodama į E.ON Netz GmbH elektros-energetinę sistemą.


Šiame straipsnyje: VLG

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių