Ant dujų fabriko nusileido 15 tonų sveriantis stogas

Liepų gatvėje esantis dujų fabrikas jau turi stogo konstruktyvą, kuris ant pastato buvo užkeltas ir pritvirtintas specialiu kranu. Kiek vėliau ant 15 tonų sveriančio pagrindo atsiras ir cinkuota skarda.

Rekonstruojant senąjį dujų fabriką nuspręsta specialiai jam suprojektuoti stogą. Vakar iš medžio ir metalo pagaminta stogo konstrukcija buvo sėkmingai iškelta į viršų.

Kaip teigė šį pastatą valdantis Augustinas Jankevičius, nors užduotis – labai sudėtinga, apsieita be nesklandumų. Sveiki liko ir pastatas, ir darbininkų įranga.

"Klaipėdos dujų fabrikas turi naujai atgimusį stogą. Daugiau 15 tonų nebuvo galima kelti, tad per porą savaičių tikimės uždėti skardą", – pasidžiaugė A.Jankevičius.

Dabar bus kalama cinkuota skarda, šiuos darbus atlikti planuojama per dvi artimiausias savaites.

Visko iš karto nebuvo įmanoma padaryti dėl didelio svorio, o gaminti konstrukciją dideliame aukštyje būtų buvę sudėtingiau nei ant žemės.

Dujų fabriko pastatų rekonstrukcija prasidėjo nuo didžiosios saugyklos, nes mažesnioji yra labiau nukentėjusi. Tačiau atstatinėjimo darbai vyksta ir ten.

Vien stogo gamyba atsiėjo 85 tūkst. eurų. Numatytiems darbams iš viso gali prireikti apie 170–180 tūkst. eurų.

Dujų fabrikas pastatytas XIX a. Prieškariu jo kompleksą sudarė net 28 statiniai, kuriuose iš akmens anglies buvo gaminamos dujos, taip pat derva, o nuo XX a. pradžios – amoniako vanduo, benzolas, selteris.

Dabar iš dujų fabriko likę tik trys pastatai. Sutvarkyti pamažu planuojama juos visus.

Dujų fabriko komplekso atgaivinimą Klaipėdos savivaldybė rėmė 100 tūkst. eurų suma pagal Saugomų kultūros paveldo objektų tvarkybos darbų dalinio finansavimo programą. Kitais metais jai planuojama skirti mažiausiai 200 tūkst. eurų.

Šių pastatų vidaus rekonstrukcija viliamasi užsiimti tik po poros metų. Čia turėtų atsirasti erdvės edukacijai ir renginiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
Jei žurnalistė dėl savo kompetencijos trukumo kažką sumaišė su skaičiais tai lai nerašo o jei ne .....TAI OGO !!!!..... vien stogo konstrukcija 85 tuks eurų ir tai panašiai už stogo konstrukcijų 1 kvadratinį metrą apie 280 euru nes stogo plotas neturėtu būti didesnis nei 300 kv. m. , O tai kiek dar už kitus stogo įrengimo darbus??? Lyginant su stogo konstrukcijų kaina sakykim už kvadratinį metrą bus dar po kokius 300 euru. tai VISO už stogą gali kainuoti 600-700 už kv. m. Čia kas??? Analogas kareiviškiems šaukšteliams. Ir jei pvz. savivalda duoda 300 tuks euru tai kiek privatus turėtu duoti šiam objektui???? 2-3 milijonus??? Tuo atveju tai bus pats patraukliausias Klaipedos objektas, O jei tai Benderio Vasiuki, kad tik..............., tai tada miesto valdžia kažkokias machinacijas kuria

ezys

ezys portretas
>>Gediminai. Nagi paaiskinkite kokiu budu jus isplausite pinigus brangiau mokedamas uz stoga negu jis kainuoja? :) Iskaitant, kad stoga, kaip ir visus kitus darbus atlieka privatus savininkas is savo pinigu, o savivaldybes parama yra fiksuota :) ar tiesiog siaip parasete banalybe per daug nemastes? ;)

g

g portretas
Viena iš disneilendo fėju klaipeda.diena.lt/dienrastis/miestas/valdininke-i.sakaliene-privatizuos-buta-klaipedos-centre-343858
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių