Ant Mumlaukio ežero – ir sutemus

Spustelėjus šaltukui, klaipėdiečiams čiuožyklą po atviru dangumi atstoja Mumlaukio ežeras. Jau kurį laiką šalčio sukaustytą vandens telkinį sutemus apšviečia žibintai. Neringiškiai ir gargždiškiai taip pat išbando čiuožimo malonumą. Tiesa, čia ledas išpiltas specialiai.


 

Spustelėjus šaltukui, klaipėdiečiams čiuožyklą po atviru dangumi atstoja Mumlaukio ežeras. Jau kurį laiką šalčio sukaustytą vandens telkinį sutemus apšviečia žibintai. Neringiškiai ir gargždiškiai taip pat išbando čiuožimo malonumą. Tiesa, čia ledas išpiltas specialiai.

Jau kurį laiką uostamiesčio gyventojai žiemos pramogomis mėgausi ant Mumlaukio ežero ledo. Klaipėdiečiai čia čiuožinėja pačiūžomis, pasitaiko ir žaidžiančiųjų ledo ritulį.

Prieš kelias dienas ant dviejų greta ežero esančių stulpų pakabinti keturi šviestuvai, todėl vis daugiau miestiečių čia užsuka ir saulei nusileidus.

"Tokiu būdu tvenkinys bus apšviestas tol, kol leis oro sąlygos. Jeigu ledas taps plonesnis, mes neberekomenduosime ten čiuožinėti ir išjungsime apšvietimą", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Kol kas daugiau čiuožyklų, pašnekovo žiniomis, mieste neplanuojama. Nesulaukta ir seniūnaičių prašymų, kad kiti užšalę tvenkiniai taip pat būtų apšviesti.

L.Dūda pastebėjo, kad leidžiant pramogauti ant užšalusių vandens telkinių iškyla ir atsakomybės klausimas.

"Kai išasfaltuoja krepšinio aikštelę, atsakomybė – viena, o kai apšviečiame kokią nors kūdrą, turi ir gelbėtojai stebėti, ir būti matuojamas ledo storis", – teigė departamento direktorius.

Žiemiškomis pramogomis jau džiaugiasi ne tik klaipėdiečiai, bet ir aplinkinių miestų gyventojai. Gargždiškiams ledas išlietas "Vaivorykštės" gimnazijos futbolo manieže.

Anot Klaipėdos rajono savivaldybės Sporto centro direktoriaus Vaido Liutiko, čiuožyklai įrengti prireikė maždaug keturių dienų, buvo išpilta apie 60 kubinių metrų vandens.

"Apžiūrėjome visas galimas vietas ir nusprendėme, kad pilsime ten, kur būtų galimybė ir ledo ritulį pažaisti, o ne tik pačiuožinėti", – pastebėjo pašnekovas.

Tiesa, čiuožyklos įrengimo eigą kiek stabdė itin atvėsę orai, mat dėl didelių šalčių ledas sustingo ne visai lygiai. Ši problema buvo sutvarkyta prieš kelias dienas.

Nuo pačiūžų dulkes nupūsti jau kviečiami ir neringiškiai. Išbandyti ledą jie raginami Neringos gimnazijos sporto aikštyne Nidoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asas

asas portretas
tai savaitgali mačiau jau važinejo su kartingais:) būtų idomu išbandyti, kažkuriam staripsny rašė kad 10 min - 8 eur

Trinyciai

Trinyciai portretas
Galetumet apsviesti ir trinyciu pruda :) pastebima, kad ten irgi yra daug pramogaujanciu. Aisq ta apsvietima galetu suorganizuoti UAB Keberiokst" kurie zadejo teikti paciuziu nuomos paslaugas ir savaitgali renge kartingu nuoma :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių