Ant naujojo pėsčiųjų tilto – tamsa

Kai kuriuos Kretingos gatvės gyventojus papiktino tai, jog tiltas naktį skendėjo tamsoje, tad juo grįžti namo esą buvo nesaugu.

„Labai džiaugėmės, kai buvo atidarytas naujasis tiltas per geležinkelį, nes sutrumpėjo kelias namo iš miesto centro ir į jį. Tačiau šeštadienio naktį buvau labai nemaloniai nustebinta, nes tiltas skendėjo tamsoje, tad juo eiti buvo labai baisu“, - teigė Kretingos gatvės gyventoja Raimonda.

Jos žodžiais, ant neapšviesto tilto būriavosi įkaušęs jaunimėlis, todėl moteriai kilo baimė būti užpultai.

„Jei taip tęsis ir toliau, tai Kretingos gatvės gyventojai namo vėl turės kulniuoti aplinkinėmis gatvėmis, nes neapšviestu tiltu vaikščioti tikrai nesaugu. Matyt, lempos nešviečia taupymo sumetimais. Teigiama, kad tiltas stebimas vaizdo kameromis. Tačiau ką jos tamsoje gali užfiksuoti?“, - stebėjosi moteris.

Tačiau bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Geležinkelių infrastruktūros direkcijos Klaipėdos filialo direktorius Aleksandras Dolomanovas teigė, jog gyventojų skundai yra nepagrįsti.

Jis pats, iš žurnalistų išgirdęs, jog tiltas buvo neapšviestas, trečiadienio vėlų vakarą, apie 22.30 val., ėjo patikrinti, ar lempos dega.

„Švietė visi ant tilto įrengti 25 šviestuvai“, - tikino A.Dolomanovas.

Jis svarstė, jog tą naktį, kai klaipėdietė pastebėjo, jog tiltas neapšviestas, galėjo būti trumpam sutrikęs elektros energijos tiekimas, todėl lempos ir nedegė.

„O galbūt moteris ėjo, kai dar buvo prietema ir lempos nebuvo įsijungusios, nes jos įsižiebia tuomet, kai specialūs davikliai sureaguoja į atitinkamą tamsą“, - aiškino A.Dolomanovas.

Naujasis pėsčiųjų tiltas per geležinkelį, kurio statyba kainavo apie 13 mln. litų, ir anksčiau buvo sulaukęs klaipėdiečių priekaištų, kad jis yra per ilgas ir juo eiti nepatogu.

„Tiltą pastatėme tam, kad žmonės galėtų saugiai vaikščioti. Manau, jis tarnauja tinkamai“, - įsitikinęs A.Dolomanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių