Antrosios Melnragės gelbėjimo stotyje – remontas

Šaltuoju metų laiku paplūdimių prižiūrėtojai nemiega žiemos miegu. Atliekami darbai, kuriems laiko neliktų prasidėjus vasaros sezonui.

Einamasis remontas šiuo metu atliekamas Antrosios Melnragės gelbėjimo stotyje.

Atnaujinamos dušinės, perdažomos pastato sienos, patalpos. Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas atkreipė dėmesį, kad gelbėtojų dušinės jau seniai buvo remontuotos.

Įrengiama ir nedidelė mokymo klasė, kur gelbėtojai galės tobulinti įgūdžius. Čia bus sukabintos gelbėtojų priemonės. Atsisakoma ir senų, susidėvėjusių baldų.

„Nieko ypatingo. Turime grupelę darbuotojų ir patys po truputį tvarkomės. Kol neprasidėjo sezonas, galime kuoptis viduje. Vėliau nebus laiko“, – teigė biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas.

Kiek anksčiau prie Antrosios Melnragės stoties, šalia kopų, buvo įrengti laiptai. Jie tarnauja ir kaip suoliukai. Klaipėdiečiai netruko šią naujovę pamėgti.

Gražiomis dienomis paplūdimio lankytojai susėdę ant laiptų stebi jūrą, grožisi peizažu. Šie laiptai yra ir apšviesti. Nauji, dideli mediniai laiptai įrengti ir prie pat gelbėjimo stoties.

Užbaigus darbus Antrosios Melnragės gelbėjimo stotyje jie persikels į Smiltynę. Čia taip pat bus atliktas einamasis remontas.

Kiek anksčiau buvo sutvarkyta ir Smiltynėje esanti pirtis ant jūros kranto. Pakeista susidėvėjusi mediena, apšiltinimo medžiagos. Pačių įrenginių atnaujinti nereikėjo.

V.Urbono teigimu, penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais veikianti pirtis populiari tarp klaipėdiečių. Tačiau neslepiama, kad srautus prognozuoti sunku.

„Kartais būna gražus oras, spaudžia malonus šaltukas, o žmonių – mažai. Kitą kartą oras prastas, apniukę, o lankytojų – itin daug. Klaipėdiečiams patinka pirtis ant jūros kranto. Į eilę stoti nereikia, bet žmonių būna daug. Miestiečius žavi kelionė keltu, gamta, jūra. Čia kitoks poilsis“, – patikino vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mėlyna vėliava

Mėlyna vėliava portretas
Ar veiks kavinė, ar bus normalus, tegul ir mokamas tualetas poilsiaujantiems? Juk Mėlynosios vėliavos statusas, už kurį mokami nemenki pinigai įpareigoja? Tualeto nėra nei moterims, nei tiems patiems neįgaliesiems, nors paplūdimiai šioms grupėms oficialiai įteisinti. Priekopėje esanti išvietė- kaip iš 19 amžiaus, su skylėmis.... Arponui Urbonui i tai akių nebado, juk tiek metų -vienas ir tas pats vadovas?

Melnragės ruonis

Melnragės ruonis portretas
Geriau parašykite, kada Pirmoje Melnragėje pastatysite normalią, stacionarią gelbėjimo stoti, o nes šuns būdą tampysite vasarai.Kiek dešimtmečių jau taip yra, o pirmyn jokio poslinkio.Kai miesto burmistras tik muzika užsiima, taip ir yra.Gėda "Plikučio" liberastams

emigr@nt

emigr@nt portretas
Kam gelbetojams tos dusines kai jura salia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių