Antstoliai virkdo daugiavaikį tėvą

Savo tris vaikus iš globos namų pasiėmęs ir juos užauginti pasiryžęs klaipėdietis susidūrė su antstolių nužmogėjimu. Vyras iš jų privalo gauti pažymą, jog buvusi žmona nemoka alimentų. Ji būtina gauti paramą vaikams iš valstybės. "Tačiau antstoliai reikalauja 300 litų. Iš kur tiek paimti, jei dabar kišenėje turiu 30 litų ir jų šeimai turi užtekti ilgiau nei savaitei", – ašaras tramdė daugiavaikis tėvas.

Mama vaikus pragėrė

Klaipėdietis Stasys (pavardė redakcijai žinoma, tačiau neskelbtina dėl nepilnamečių teisių apsaugos – V.S.) su žmona išsiskyrė prieš septynerius metus.

Jis sutiko, kad vaikai liktų su buvusia sutuoktine, tačiau jais rūpinosi. Nors moteris su atžalomis išsikraustė gyventi į kitą miestą, Stasys vaikams skambindavo, siųsdavo pinigų, veždavo dovanų.

"Vieną dieną paskambino iš globos namų ir pasakė, kad vaikai atimti iš mamos, nes ji įniko į alkoholį, neprižiūri atžalų. Klausė, ar aš nenorėčiau jais rūpintis. Aišku, kad vaikus pasiėmiau ir parsivežiau į Klaipėdą. Kitaip ir negalėjo būti", – prisiminė pašnekovas.

Norėdamas tinkamai sutvarkyti visus dokumentus, jis kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismą, kad būtų nustatyta vaikų gyvenamoji vieta – su tėvu.

Buvusi Stasio sutuoktinė neprieštaravo, ji taip pat sutiko kas mėnesį kiekvienam vaikui išlaikyti mokėti po 250 litų.

Teismo nutartis įsigaliojo šiemet rugsėjo pradžioje, tačiau, anot vyro, jis iš buvusios žmonos iki šiol nėra gavęs nė cento.

"Ir žinau, kad negausiu, nes ji niekur nedirba, yra registruota Darbo biržoje. Pats per mėnesį uždirbu 1000 litų. Iš jų 600 litų turiu sumokėti už stogą virš vaikų ir savo galvos, o pragyvenimui lieka 400 litų", – kuklias pajamas iš išlaidas skaičiavo Stasys.

Išsimokėtinai neduoda

Jo vaikai – jau ūgtelėję. Dukrai yra 17 metų, sūnums – 13 ir 9-eri.

"Vaikai mokosi labai gerai, žinoma, svajojame apie aukštąjį mokslą, kad jie galėtų gyventi geriau nei aš. Viskam reikia pinigų, todėl ir pradėjau minti valdiškų įstaigų slenksčius, ieškodamas paramos", – neslėpė Stasys.

Pirmiausia jis kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyrių. Jame specialistai paaiškino, kad vyras ir jo vaikai yra viskuo aprūpinti.

"Skaičiuojama, kad mūsų pajamos per mėnesį yra 1 750 litų. Ir niekam neįdomu, jog tie alimentai tik priteisti, bet jų negauname", – guodėsi pašnekovas.

Vienintelė išeitis – iš antstolių gauti pažymą, liudijančią, jog buvusi sutuoktinė priteistų pinigų nemoka. Tuomet Stasys galėtų kreiptis į Vaikų išlaikymo fondą – gauti po 195 litus per mėnesį už kiekvieną vaiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas lapinas

zenonas lapinas portretas
ne tik antstoliai nužmogėję, o visa "teisinė valstybė" jau praradusi moralines vertybes. Paprasčiausiai vadinamus antstolius būtina kuo greičiau grąžinti valstybei. Dabar viešai be jokio skrupulo giriasi, kad tai jų verslas antstoliui kuo daugiau užgrobti turto, kuo didesnis grobiamas turtas, tuo reikalingas brangesnis advokatas. Apie nemokamus gali svajoti nebent visiški skurdžiai, kuriems jie nereikalingi. Kuris daugiau užgrobė to ir "autoritetas didesnis". Jie taip mano, o mes, kad dar niekam neatnešė laimės svetimas turtas. Žinau vienam urodui jau gimė nelaimėlis.Rodė sulaikė 3 grobuonis, Klaipėdoje veikia valstybės oficialiai užregistruota galimai sukčių grupė firmoje "cenzas" ir nieko.Dangstomi įvairių pareigūnų. Ten sukasi kiti pinigai.Mano tel.8 662 33770. Gal iškelsit man b.bylą, tada išgirsit ne to. O gal susidomės ir žurnalistai.

STASELE

STASELE portretas
TEISINGAI rašo ponas Šimašius nėra tvarkos. Antstoliai net pirštelio nepajudina , kad surastų skolininkus, niekas jų neieško, o labai reikėtų. Tas asmuo pas kurį lieka vaikai tikrai turi daug rūpesčių. Tą problemą reikia iš esmės spręsti. Vaikų išlaikymo fondas irgi ne kiauras maišas, kažkada pritrūks pinigų. Reikia griežčiau su skolininkais, aišku yra beviltiškų, bet dauguma gyvena gerai ir jau kažin kelintą vaiką turi ir vis su kitu vyru ar žmona.

manau

manau portretas
Kaip ir valstybes skiriami advokatai yra nepasiturintiems,TAIP ir valstybes skiriami anstoliai turi buti nepasiturintiems.AR JIE YRA???? kodel tik privatus???
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių