Antstolių užfiksuotos aplinkybės – svarūs įrodymai

  • Teksto dydis:

Statybininkai nepripažįsta defektų, o festivalio rengėjams nerūpi pajūrio gamta. Kas bendra tarp šių problemų?

Antstolė Lina Pužienė sako, kad daugybę įvairių ginčų klaipėdiečiai sėkmingai išsprendžia pasinaudodami faktinių aplinkybių konstatavimo paslauga:

"Statybose fiksuojame aprasojusius langus, per sienas srovenantį vandenį ir kitus įrodymus, kurie padeda užsakovams išsireikalauti broko ištaisymo. Taip pat esame kviečiami į akcininkų susirinkimus, pramogų renginius ir kitas vietas. Pavyzdžiui, fiksavau pajūrio gamtos plotą prieš jaunimo festivalį ir po jo, kad organizatoriai negalėtų išvengti atsakomybės už keturračių paliktas provėžas ir nulaužytus krūmus. Arba stebėjau, ar žvejai grįš su laimikiu, kad įmonės bankroto administratorius turėtų įrodymų apie galbūt slepiamas pajamas."

Faktinių aplinkybių konstatavimas plačiai taikomas ir elektroninėje erdvėje. Fiksuojamos trumposios telefono žinutės, interneto svetainių ar socialių tinklų turinys.

Ši teisinė priemonė padeda apsidrausti nuo žalą padariusių asmenų nesąžiningumo. Antstolių surašyti faktinių aplinkybių konstatavimo protokolai teismo procesuose laikomi rašytiniais įrodymais ir turi didesnę įrodomąją galią. Įrodymų fiksavimu verta pasirūpinti visada, kai ruošiamasi teisiniam ginčui arba siekiama užbėgti jam už akių. Dažnai jau po faktų konstatavimo ginčas baigiamas geranorišku susitarimu.

Antstoliams fiksuojant faktines aplinkybes, įmanoma konstatuoti beveik viską: vaizdus, garsus, kvapus ir t.t. Jei reikia, pasitelkiami atitinkamų sričių specialistai. Svarbiausia tai padaryti laiku – kol reikšmingos faktinės aplinkybės nepasikeitusios ar neišnykusios.

Dėl faktų konstatavimo paslaugos galima kreiptis į bet kurį antstolį. Antstolių kontaktai skelbiami Lietuvos antstolių rūmų interneto svetainėje antstoliurumai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgis

Jurgis  portretas
Linkiu tokiam padarui tik kuo greičiau nudvest jai čia ne vieta toje žemėje tarp zmoniu

Sheihas

Sheihas portretas
Oi - geriau su sia anstole nesusistikt! Nurenks nuogai, o mandrumas, tai neispasakytas! Na, bet lazda turi du galus...

Aksioma

Aksioma portretas
Lyg ir teisingai dirba, teisybę atstatinėja..Bet antstoliai į dangų tikrai nepapuls.Per daug jie atneša žmonėms negandų, sužlugdo gyvenimų, nuveda į beviltiškumą ir savižudybes.Juos jau seniai/ nuo atsiradimo pradžios / velniais vadina.Kaip matome tokių velnių ir labai gražių esama..Įdomu koks jos tikrasis veidas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių