Apeliacinis teismas S.Stulpinui sugriežtino bausmę

Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų kolegija  išnagrinėjusi nuteistojo buvusio Klaipėdos miesto apylinkės vyriausiojo prokuroro Stanislovo Stulpino apeliacinį skundą, panaikino Panevėžio apygardos teismo 2010 m. sausio 29 d. nuosprendį, kuriuo S.Stulpinui už piktnaudžiavimą tarnybą, turto iššvaistymą buvo skirta  subendrinta bausmė - paskirta 6500 litų dydžio bauda ir atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje dvejus metus, o įmonių vadovai Kazys Skutulas, Pranciškus Jurgutis ir  Aleksėjus Savčenka nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleisti ir priėmė naują nuosprendį – bausmes sugriežtino.

S.Stulpinui skirta bausmė 7800 litų dydžio bauda ir teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimas trejiems metams. Kaltais svetimo turto iššvaistymu pripažinti ir verslininkai, kuriems paskirtos piniginės baudos:  Aleksėjui Savčenkai -  3900 litų,  Pranciškui Jurgučiui - 1950 litų ir Kaziui Skutului - 1690 litų dydžio baudos.

S.Stulpinas nuteistas už tai, kad, būdamas Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros vyriausiuoju prokuroru, siekdamas asmeninės naudos, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, įkalbėjo įmonių vadovus iššvaistyti jų žinioje buvusį svetimą turtą ir taip padarė didelę žalą valstybei, kadangi pažemino prokuroro vardą, diskreditavo prokuratūrą kaip instituciją ir teisinės sistemos dalį, sumenkino prokuratūros kaip teisėsaugos institucijos prestižą.

Ikiteisminį tyrimą atliko STT Klaipėdos valdybos pareigūnai, o tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.


Šiame straipsnyje: Stanislovas Stulpinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Tai teisesaugos kerstas uz jo kalbas apie prokuraturos uzkulisius!Baisu!Grista Stalino laikai?

sargas

sargas portretas
as nesuprantu pazemino varda kad bare pragere tukstancius litu?

darius

darius portretas
negerai-teistas prokuroras.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių