Uostamiesčio benamiai suįžūlėjo: apgadinęs mašiną išėjo gerti toliau

Senamiestyje besitrinantys asocialai – galvos skausmas kavinių ir parduotuvių savininkams bei jų klientams. Klaipėdietis įsiuto, kai jam matant purvinas benamis užvirto ant automobilio, jį aplamdė ir lyg niekur nieko nusvirduliavo į prekybos centrą.

Daugeliui neigiamas emocijas keliantys ir viešąją tvarką trikdantys vargetos visai suįžūlėjo. Tai savo kailiu patyrė senamiestyje gyvenantis Audrius.

"Stabtelėjau prie parduotuvės Turgaus gatvėje, kai pamačiau į mane pavojingai artėjantį žmogų. Vos pastovėjo ant kojų, kažką neaiškiai vebleno, pamaniau, gal reikia pagalbos. Ruošiausi išlipti, kai jis visu kūnu užgriuvo ant priekinės automobilio pusės veidu į stiklą. Visiškai nesiorientavo, kur yra ir ką daro. Neapsikentęs ėmiau šaukti, kad pasitrauktų", – apie nemalonų susidūrimą pasakojo pašnekovas.

Staiga girtuoklis atsitokėjo ir vargais negalais nušliaužė į parduotuvę.

Pasinaudojęs proga vairuotojas greitai pasišalino.

Tuo mūsų galios ir baigiasi. Bausti girtuoklį, kuris yra nemokus, nėra prasmės.

"Tas žmogus bet kada galėjo sugrįžti, atrodė visiškai neprognozuojamas, matyt, pristigo alkoholio. Nauja mašina buvo nesmarkiai aplamdyta. Ir ką padarysi? Kokia prasmė kviesti policiją? Pikčiausia tai, kad tie veltėdžiai gali daryti, ką tik nori, jokios taisyklės jiems negalioja", – apmaudavo Audrius.

Klaipėdos savivaldybė Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis teigė, kad reidai, siekiant sudrausminti miesto vargetas, vyksta kiekvieną savaitę.

Tačiau tenka pripažinti, kad šiuo klausimu bejėgiai ir viešosios tvarkos gynėjai, ir policijos pareigūnai.

Esą daugiausia, ką galima padaryti besibūriuojantiems prie prekybos centrų benamiams, – tai uždrausti prašyti išmaldos.

"Tuo mūsų galios ir baigiasi. Bausti girtuoklį, kuris yra nemokus, nėra prasmės. Nebus jokio poveikio", – tikino S.Valiulis.

Jo žodžiais, nukentėjęs vairuotojas teoriškai galėjo iškviesti policiją, tačiau to nauda – išties abejotina.

"Nakvynės namai girtų benamių nepriima, o jie ir patys nenori ten eiti. Sako, toks mano gyvenimo būdas. Tai socialinė daugelio pasaulio miestų problema, kurią spręsti turėtų miesto vadovai. Nes tas vaizdelis erzina aplinkinius. Kai M.Mažvydo alėjoje buvo įrengtos grotos, problema išsisprendė", – darė išvadas pašnekovas.

Pagal Alkoholio kontrolės įstatymo 18 straipsnį – Mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarką Lietuvoje draudžiama parduoti alkoholinius gėrimus neblaiviems asmenims.

Pasak S.Valiulio, pardavėjos turėtų laikytis įstatymo ir neaptarnauti įkaušusių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to senjoras

to senjoras portretas
...kodėl šiems benamiems nėra išblaivinimo įstaigos? Liepoja seniai turi miesto išbalivinimo įstaigą,mašiną ir patalpas....Palaukyt, palaukyt! O,kaip tada bus su Europos "demokratija"? Gal, Londone ir Parize yra..išblaivinimo įstaigos,kaip Liepojai??:)

opa

opa portretas
Salyn rankas nuo musu ateities!

senjoras

senjoras portretas
kodėl šiems benamiems nėra išblaivinimo įstaigos? Liepoja seniai turi miesto išbalivinimo įstaigą,mašiną ir patalpas.Nuvykite uostamiesčio valdžios vyrai ir patirties įsigysite ir sužinosite kaip padėti šiems benamiems galima padėti. Nors kartą per mėnesį juos išmaudyti.Pirmyn.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių