Apie savo mašinos vagystę pranešęs klaipėdietis - melavo

Uostamiesčio policijos pareigūnai sulaikė ir uždarė į areštinę 37 metų anksčiau už finansines machinacijas teistą klaipėdiškį S.G.

Įtariama, kad šis uostamiesčio gyventojas pavasarį policijai melagingai pranešė apie neva iš Reikjaviko gatvės pavogtą prabangų 2002 metais pagamintą automobilį „Mercedes Benz CL500“.

Niekur nedirbantis ir jokių pajamų seniai negaunantis klaipėdiškis pranešė pareigūnams, kad 59 tūkstančius litų kainuojančią mašiną jis ruošėsi pirkti. Vyriškis teigė, jog automobilis aikštelėje prieš kelias dienas buvo paliktas užrakintas, jame įrengta apsaugos signalizacija, be to, vienoje bendrovėje jis apdraustas nuo vagysčių. S.G. kriminalistams pateikė  pagrobtos mašinos dokumentus bei raktelius.

Didelę patirtį turintys Klaipėdos apskrities VPK kriminalistai puikiai žino, kurių modelių „Mercedes Benz“ automobilius Lietuvos nusikaltėliai dažniausiai vagia, o kokių , nors ir brangių, dėl tam tikrų priežasčių vengia. Pasirodo, tokia mašina mūsų šalyje yra retenybė, taigi būtų didelių problemų norint ją parduoti. Todėl kilo pagrindinė versija – automobilis nėra pavogtas, tuo labiau, kad Lietuvoje jis buvo apdraustas nuo vagysčių.

Pareigūnai net neabejojo, kad ši mašina anksčiau ar vėliau kažkur pasirodys, tai yra buvo tikimasi, jog nusikaltėliai jos tikrai neišardys, o suklastos kėbulo numerius (ir) arba dokumentus ir ją parduos kurioje nors Europos Sąjungos šalyje.

Gruodžio mėnesį Klaipėdą pasiekė Vokietijos teisėtvarkininkų pranešimas, jog uostamiesčio policijos pareigūnų ieškomas mersedesas sulaikytas. Pasirodo, mašina niekada nebuvo pagrobta, o suklastojus dokumentus, jau kelis kartus parduota Belgijos ir Vokietijos piliečiams, kurie net nenutuokė, kad mašina yra vogta.

Šiuo metu S.G. jau vėl vaikšto uostamiesčio gatvėmis, tačiau visai neseniai kelias dienas jam teko praleisti Klaipėdos AVPK areštinėje, nes už pasikėsinimą apgauti draudimo bendrovę jam gresia dideli nemalonumai.

Vyriškis prisipažino įvykdęs nusikaltimą.


Šiame straipsnyje: automobilio vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
S.G - Sigitas Gaidjurgis....

AMG

AMG portretas
sena schema)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių