Apie verslo pradžią ir iššūkius – iš pirmų lūpų

  • Teksto dydis:

Vidurvasario nuotaikos veiklumo nestokojančių žmonių neužliūliuoja. Liepos 12 d. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (KMTP) organizuotas seminaras „Be involved“ kvietė klausytis sėkmės istorijų, analizuoti verslo atstovų klaidas, išbandyti save kūrybiškumo ir kritinio mąstymo pareikalavusiose užduotyse.

Renginys subūrė verslo idėjų turinčius jaunus žmones, veiklą neseniai pradėjusių įmonių steigėjus – virš 50 dalyvių iš Lietuvos ir Latvijos. KMTP svečiams parengė vertingų susitikimų kupiną programą drauge su IT sprendimų profesionalais, kūrybinių industrijų atstovas, startuoliais.

Tarptautinio projekto „Pasiruošęs verslui!” rėmuose organizuojami “Be involved” seminarai kuriami pasitelkiant interaktyvią “Pasisemk įkvėpimo-padėk-dalinkis-analizuok” koncepciją. Šūsnis istorijų iš pirmų lūpų auditorijai suteikia puikią progą geriau pažinti verslo pasaulį ir jo dėsnius. Visi kviestiniai pranešėjai atstovavo Vakarų Lietuvai ir yra realūs pavyzdžiai, jog tramplinu įgyvendinant savo užmojus gali tapti ir į megapolio statusą negalintis pretenduoti miestas ar nuo sostinės nutolęs regionas.

Solidžios patirties jau sukaupusiems verslams seminaro metu atstovavo IT sektoriaus bei su juo glaudžiai susijusių įmonių vedliai. Algirdas Sabaliauskas, vienas skaitmeninių technologijų studijas organizuojančios akademijos „Baltic Talents“ steigėjų, savo pristatymo metu akcentavo vertės kūrimo svarbą, o taip pat nenutylėjo apie iššūkius kuriant verslą mokymo sferoje. Dariaus Šoparo iš „Creative Partner“ įžvalgos buvo vertingos ne vien tiems, kurie pasiryžę savo energiją nukreipti į finansinių technologijų kūrimo sferą, kitas IT paslaugas ar produktus – įmonės vadovas pažėrė ir universalių patarimų, kurie aktualūs bet kuriam šiuolaikiniam verslui, siekiančiam augimo, vertinančiam kūrybiškumo ir racionalumo balansą.

Iššūkiais kelyje į sėkmę dalijosi būrys rezidentų iš KMTP Pilies dirbtuvių – odinių aksesuarų „KOZA handmade“ kūrėja Marina Fomčenkova, „Shomka Handmade“ prekės ženklą vystanti juvelyrė Asta Šomkaitė, grupės „Hit-Kick“ muzikantas Edvinas Pranaitis, Kristina Gerulė iš natūralių žvakių gamybos studijos „Candle Lovers“.

Mantas Žiemgulis pristatė inovatoriaus Tomo Vėliaus ir jo komandos Klaipėdoje sukurtą ir šiuo metu tobulinamą išmanią vandens transporto priemonę „Popa Boat“. Startuolių ambicijos siekia Amsterdamą, Kopenhagą, Oslą, Berlyną. Tuo tarpu Eivanas Maksvytis ir jo komanda susitelkę dirba tam, kad atvertų Šilutės ir regiono potencialą skaitmeninių technologijų srityje – šiuo tikslu įsteigta robotikos laboratorija „Tavo robotas“.

Startuolį – „Dream Manufactory“ programėlę – vystantis Motiejus Benetis įsitikinęs, kad šiuolaikiniam verslui svarbu nevirti vien „savo sultyse“. Klaipėdietis tai stengiasi demonstruoti ne tik savo įgyvendinamais projektais, bet ir buveinės be sienų koncepcija – jo darbo vieta  KMTP Pilies dirbtuvėse atvira visiems smalsiems, norintiems keistis naudinga informacija, auginti naujas kompetencijas.

„Be involved“ seminaro dalyvių akivaizdoje savo verslo idėją pasitikrino latvis Darius Uščins, su stipriu pliuso ženklu renginį užbaigė darbui ir bendravimui skirtos erdvės „QTime“ atstovai Jevgenijus Yamschikovas ir Benas Linkevičius.

Straipsnis parengtas panaudojant ES finansinę paramą, projekto „Pasiruošęs verslui!" (LLI-143 Ready for Business/ ReforB ) rėmuose, kurį finansuoja 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programa.

Projekto trukmė: nuo 2017-05-01 iki 2019-04-30. Bendras projekto biudžetas 467 481.49 eurų (ERDF bendrafinansavimas 397 359.26 eurų).

www.latlit.euwww.europa.eu  www.reforb.eu  https://www.facebook.com/LLIReforB/ #LATLIT

Už šio straipsnio turinį atsako Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių