Apklausa: Miesto gimtadienis - klaipėdiečiams ne šventė?

Šiandien Klaipėda švenčia 761 – ąjį savo gimtadienį ir gyventojus džiugina įspūdingais renginiais. Tačiau ar visi į juos užsukantys supranta, kokia proga yra sveikinami?

Šiandien Klaipėda švenčia 761 – ąjį savo gimtadienį ir gyventojus džiugina įspūdingais renginiais. Tačiau ar visi į juos užsukantys supranta, kokia proga yra sveikinami?

„Žinoma žinau, šiandien Klaipėdos miesto gimtadienis!“, –  nurodė būsima mamytė Aušra. Nors atsakyti, kiek metų miestas gyvuoja, negalėjo, Klaipėdai ji linkėjo gero vėjo, nuotaikos ir lankstumo.

Tiesiai į dešimtuką pataikė ir šiais metais studijas baigusi Donata. Bandydama nusakyti tikslų metų skaičių, mergina juokavo, jog gerai prisimena, kad 2012- ieji buvo jubiliejiniai. Pagaliau apsvarsčiusi visas galimybes ji konstatavo – 761!

Klaipėdai linkėdama tapti jaunimo sostine, Donata pripažino – kito tokio nuostabaus miesto nėra ir niekada nebus.

Kažkur labai skubantis jos draugas Tadas, staiga įsiterpė į pokalbį. „Mano gimtadienis yra gerai, tačiau Klaipėdos gimtadienis – visų geriausiai“, – pareiškė jis, pripažindamas, jog dovanų miestui dar nespėjo nupirkti.

„Eidamas iš darbo būtinai surinksiu visas pamatytas šiukšles“, –  sugalvojo vaikinas, juokaudamas, kad nors taip prisidės prie gimtojo miesto šventės.
Pasak jo, kiekvienas doras klaipėdietis šią dieną privalo žinoti net prikeltas iš miegų.

Kiti pašnekovai nebuvo tokie patriotiški.

„Man atostogos, galva nedirba“, – teisinosi Edita, paklausta kuo rugpjūčio 1 –oji yra svarbi Klaipėdai. „Galbūt dėl Nidoje vykstančios regatos?“ – svarstė ji.

Sužinojusi, jog Klaipėda šiandien švenčia 761 – ąjį gimtadienį, klaipėdietė patikino „tikrai žinojusi“ ir palinkėjo miestui šia proga sulaukti kuo daugiau svečių.

Atsakymo į šį, tikram klaipėdiečiui paprastą, klausimą nežinojo ir į Turgaus aikšte atvykęs policininkas Linas. Nežinodamas, kuo ši diena yra svarbi, pareigūnas juokavo: „negaliu išduoti paslapties“.

Paklaustas, ką galėtų palinkėti Klaipėdai, Linas atsakė: „– viso ko geriausio“, – ir pripažino, kad šventėje sudalyvauti neteks.

Gintarais prekiaujančiai Daliai ir prisistatyti nepanorusiam jos kolegai šis klausimas taip pat pasirodė per sunkus. Tikrais klaipėdiečiais save pristatantys prekeiviai, net užuominų pagalba nesugebėjo prisiminti Klaipėdos gimtadienio.

„Nėra jokių renginių reklamų, iš kur man žinoti?“, – piktinosi Dalia.

Nenuostabu, jog sutikti turistai ir miesto svečiai šios datos taip pat nežinojo. Nustebino tik vokietis, ryžtingai šūktelėjęs, kad šiandien – didi diena. Nežinia tik, ką jis turėjo omeny...



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių