Apleistų sklypų savininkus toliau auklės mokesčiais

Nors buvo atliktas naujas masinis žemės vertinimas, klaipėdiečiams žemės mokestis didės nežymiai. Maksimalus tarifas vėl nustatytas apsileidėliams.

Miesto taryba ketvirtadienį patvirtino žemės mokesčio tarifus kitiems metams. Pastarieji išliks tokie pat kaip praėjusiais metais. Tačiau šis mokestis vidutiniškai klaipėdiečiams didės 4 proc.

Registrų centras šiemet atliko naują masinį vertinimą ir parengė žemės verčių zonų žemėlapius bei sklypo vidutinės rinkos vertės nustatymo modelius.

Pastarasis atliekamas ne rečiau kaip kas penkerius metus. Tad kitiems metams žemės mokestis bus skaičiuojamas pagal naujas vertes.

Po naujo vertinimo žemės vertė uostamiestyje vidutiniškai didėja 4 proc., vertinant visas paskirtis. Labiausiai keitėsi žemės ūkio paskirties sklypų ir pramonės bei sandėliavimo objektų, inžinerinės infrastruktūros teritorijų vertė. Pirmųjų sumažėjo 2,04 proc., antrųjų išaugo 8 proc.

Kadangi masiniame vertinime didelių pokyčių nebuvo, pasiūlyta palikti tuos pačius žemės mokesčio tarifus. Vilnius ir Kaunas elgiasi taip pat.

Tradiciškai maksimalų – 4 proc. žemės mokesčio tarifas nustatytas nenaudojamiems ir apleistiems žemės sklypams. Pastarųjų sąrašas sudaromas kasmet. Anksčiau jį tvirtino miesto taryba. Nuo šiol tai pavesta daryti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui.

Patvirtinta ir atnaujinta Nenaudojamos kitos paskirties žemės nustatymo tvarka. Kardinalių pokyčių joje nėra. Nurodoma, kaip sudaromi apleistų, nenaudojamų žemės sklypų sąrašai.

Numatytas ir naujas kriterijus, kada žemės sklypas gali pateikti į minėtą sąrašą. Tai bus tuo atveju, kai jame yra apleisti ir neprižiūrimi statiniai, kurių atnaujinimui per trejus metus nuo įsigijimo nebuvo išduoti statybos leidimai arba pastarieji buvo išduoti, bet darbai nepradėti.

Taikant maksimalų tarifą, žemės mokestis gali išaugti ir 10 kartų.

Miesto taryba rugsėjį patvirtino neprižiūrimų sklypų sąrašą. Penki buvo privatūs, devyni nuomojami. Kitais metais jiems bus taikomas maksimalus žemės mokestis.

Pabrėžiama, kad įplaukos iš žemės mokesčio yra reikšmingos miesto biudžeto surinkimui. Šiemet iš jo numatyta gauti 360 tūkst. eurų. Skaičiuojama, kad kitąmet ši suma turėtų išaugti iki 375 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gėriau parašykite kiek apleistų namų savininkai sumokėjo to mokesčio jie turėtų ir baudas mokėti už aplaidumą bet kas išreikalaus yra tokių savininkų kad nei jie mokėjo nei jie mokės o išreikalauti nesugeba nes reikia dirbti rašyti įspėjimus duoti į teismus ir vykdomą raštą prie užpakalio priklijuoti kad kur eis ten lydės tas skolos raštas bet tai yra darbas o kas dirbti juk didesnės algos negausiu ir visa dainelė

įdomu

įdomu  portretas
Ar "Vaidila" pastatas patenka į neprižiūrimų statinių sąrašą.?

sportininku gatve

sportininku gatve portretas
kada sutvarkysite buvusia ruskiu gaubtvachta?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių