Apleistų uostamiesčio statinių sąrašo nesutrumpino

Miesto taryba nesutrumpino apleistų statinių sąrašo. Paaiškėjo, kad pastatų kompleksas, kurį siūloma iš jo pašalinti, nėra tinkamai sutvarkytas. Į statinius galima patekti, neužsandarintos angos, pilna šiukšlių.

Miesto taryba nesutrumpino apleistų statinių sąrašo. Paaiškėjo, kad pastatų kompleksas, kurį siūloma iš jo pašalinti, nėra tinkamai sutvarkytas. Į statinius galima patekti, neužsandarintos angos, pilna šiukšlių.

Politikams iš apleistų statinių sąrašo siūlyta išbraukti Joniškės gatvės 3 esantį pasatų kompleksą. Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius pasakojo, kad dėl to kreipėsi objekto savininkai.

„Įmonė nurodė, kad pasamdė techninės priežiūros specialistą, tvarko dokumentaciją, aptvarkė teritoriją, užsandarino angas. Dėl to siūlome išbraukti statinį iš sąrašo“, – tvirtino G.Pocius.

Tarybos nariams kilo klausimas, ar tikrai Joniškės gatvėje esantys statiniai atitinka reikalavimus. G.Pocius aiškino, kad patikrinimas vyko spalio 15-ąją.

„Tada dar ne visų pastatų angos buvo užsandarintos, bet darbai vyko“, – pasakojo vedėjas.

Svarstant šį klausimą komitetuose, patikrinti šį pastatų kompleksą politikai nurodė ir Viešosios tvarkos skyriui. Šio darbuotojai jame rado daug pažeidimų.

„Patikrinimą atlikome vėliau nei Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus darbuotojai. Pažeidimų tikrai buvo. Į teritoriją galima patekti be didelio vargo. Užkardas neapsaugo. Viduje miegojo benamiai. Teritorijoje pilna statybinių ir komunalinių šiukšlių. Keturių pastatų angos buvo užsandarintos, o dviejų – ne“, – komentavo vedėja.

Tarybos nariai domėjosi, kodėl projekto rengėjai neišsiaiškino situacijos prieš teikiant šį klausimą svarstyti komitetams. G.Pocius aiškino, kad pajėgų užtenka tik patikrinti pastatus kartą per metus. Apleistiems skiriamas ir taip didesnis dėmesys.

„Į savivaldybę kreipėsi įmonė su prašymu išbraukti iš apleistų statinių sąrašo. Apsispręsti turi miesto taryba. Net neigiamas sprendimas yra sprendimas. Neteikti tokio sprendimo projekto mes negalime“, – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judina Simonavičiūtė.

Kai kurie miesto tarybos nariai tvirtino, kad reikia griežtinti reikalavimus apleistiems statiniams ir jų kontrolei. Tik tada mieste sumažėjų pastatų vaiduoklių.

„Mes nustatėme maksimalius nekilnojamo turto ir žemės mokesčius apleistų pastatų ir teritorijų savininkams. Tokie dalykai drausmina. Kai susidaro didelės skolos, pradeda tvarkytis. Mokesčių dėka po dešimties metų bylinėjimosi nugriautas Naujojoje Uosto gatvėje esantis apleistas pastatas“, – tvirtino vicemeras Artūras Šulcas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių