Aplinkosaugininkai tęsia tyrimą dėl teršalų Danėje

Uostamiesčio aplinkosaugininkai toliau aiškinasi, iš kur galėjo savaitgalį į Danės upę patekti teršalai. Specialistų teigimu, kad susidarytų dėmės, užteko nedidelio kiekio naftos produktų.

Pirmadienio rytą aplinkosaugininkai dar kartą patikrino, ar Danėje prie Biržos tilto nėra teršalų.

Anot Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūros vyriausiojo specialisto Tomo Kiudelio, žvejai taip pat tvirtino naftos produkto dėmių nematę.

Aplinkosaugininkai laukia Danės vandens mėginio, kuris paimtas savaitgalį, tyrimų išvados. Kada jie bus, nėra aišku.

„Sunku pasakyti, iš kur atsirado teršalai Danėje. Gal iš laivo, gal srovės atnešė, gal buvo užšalę ir atsirado ištirpus ledui. Naftos produkto reikia labai nedaug, kad dėmės taip išplistų. Užtektų ir litro“, – teigė T.Kiudelis.

Šeštadienį po pietų teršalai dėmės Danėje buvo išplitusios nuo Pilies tilto iki Jono kalnelio. Ugniagesiai statė bonines užtvaras, kad jie neplistų toliau.

Iš valties į upę ant naftos dėmių jie purškė specialų skystį, neutralizuojantį teršalus. Ugniagesiai juos pašalino per 5 valandas.

Teršalai į upę sklido nuo uosto pusės.


Šiame straipsnyje: teršalai Danėjeteršalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

MAMOS

MAMOS portretas
TAIGI PILNA VISOKIAUSIŲ ŠIUKLIŲ PLAUKIOJA.BE TO REIKĖTŲ SUSIRŪPINTI IR DĖL NEAPSAUGOTŲ KRANTINIŲ.IKI ŠIOLIAI NEGALIMA SU VAIKAIS VAIKŠČIOTI KRANTINE,NES VISIŠKAI NESAUGU.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių