Apšvies ir daugiau kiemų

Tamsiais daugiabučių kiemais besiskundžiantiems klaipėdiečiams miesto valdžia žada daugiau šviesos. Kitąmet situacija turėtų pagerėti Baltijos prospekte, o dar vėliau – ir Smiltelės gatvėje.

Dėl savo ir vaikų saugumo besijaudinantiems gyventojams – geros naujienos. Įgyvendinant daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo programą, apšvietimas bus įrengiamas Smiltelės ir kitose gatvėse.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius, kiek tik leidžia finansai, stengiamasi apšviesti kuo daugiau tamsių kiemų.

"Šiuo metu apšvietimas projektuojamas penkiuose kiemuose Smiltelės gatvėje – Liubeko ir Reikjaviko gatvių sankryžoje. Projektuotojams dar turėjome keletą pastabų, į jas specialistai turės atsižvelgti. Tada pirksime rangos darbus. Tų laukiančių kiemų yra labai daug, dirbsime sunkiai", – sakė O.Mariničius.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Karolis Šakarnis patikslino, kad kitąmet šviesesni taps Baltijos pr. 5–15, Taikos pr. 83 ir Debreceno g. 18 kiemai.

2020-aisiais žibintai atsiras Smiltelės g. 18, 20, taip pat keturiuose kiemuose. Darbai numatyti ir kitur.

Įrengtais žibintais jau džiaugiasi Žvejybos uosto mikrorajono gyventojai. Nušvito Žalgirio g. 1, 3, Sulupės g. 8, 10, 10A, 12 ir Minijos g. 126, 128, 130, 130C, 130B, 130A, 132, 134, taip pat Naikupės g. 9A, 11 namų kiemai.

Įgyvendinant programą, apšvietimas įrengtas prie 88 daugiabučių namų. Per šiuos metus apšvietimas atsiras prie dar 123 daugiabučių.

"Skaičiai išties gana įspūdingi", – apibendrino O.Mariničius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prašome

Prašome  portretas
Prašome apšviesti Baltijos pr 59 ir kt.namus. Vaikai patamsiais eina į M.Mažvydo m-lą. Kur saugumas?

Ona

Ona portretas
Kada sutvarkys aikste pries naujakiemio 10 nama?

>Puiku

>Puiku portretas
na nemanau kad jiems pofik. Palyginus kai visai nieko nedarydavo (ypač Pietiiame rajone) tai dabar tikrai bent kažką daro. Na o parkavimą jie laiko ir brandina verslininkams - tik šast ir vieną dieną pamatysim kaip apleistų vaikų aikštelių, ar savivaldybei priklausančių teritorijų vietose pradės dygti privačios automobilių parkavimo vietos. Su gerom kainom..:D).Beliks tik įvesti baudas tiems, kas automobilius laikys kiemuose. Vualia!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių