Apvogtas klaipėdietis paplūdimyje liko tik su glaudėmis

Poilsis Girulių paplūdimyje klaipėdiečiui baigėsi nemalonumais. Vyrui teko sukti galvą, kaip grįžti namo, nes vagys pavogė ne tik jo daiktus, bet ir drabužius.

Paliko daiktus be priežiūros

Apie 50 metų klaipėdietis pagalbos į gelbėtojus kreipėsi trečiadienį apie 15.30 val. Vyras guodėsi, kad kol maudėsi jūroje dingo jo daiktai ir rūbai. Klaipėdietis paplūdimyje liko tik su maudimosi kelnaitėmis.

Gelbėtojų teigimu, iš pažiūros vyras buvo neblaivus. Iš pradžių manyta, kad klaipėdietis paprasčiausiai daiktus ir rūbus paliko ne toje vietoje, kur ieškojo. Tačiau jų taip ir nepavyko rasti.

Į paplūdimį dėl įvykio buvo iškviesti policijos pareigūnai.

Tik su maudimosi kelnaitėmis paplūdimyje likusiam vyrui pasiskolinęs telefoną skambino savo giminaičiams. Nukentėjusysis prašė atvežti rūbus, kad galėtų grįžti namo.

Panašių atvejų uostamiesčio pliažuose jau yra buvę. Prieš kelerius metus vagys pavogė merginų, kurios nuogos kopose mėgavosi saulės voniomis, visus daiktus ir rūbus.

Poilsiautojos apvogtos, joms užmigus. Nukentėjusiosioms taip pat teko sukti galvas, kaip sugrįžti namo.

Klaipėdos skęstančiųjų tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki, jog panašūs atvejai nutinka, kai poilsiautojai be priežiūros palieka daiktus arba užmiega.

„Paplūdimyje reikia būti budriems ir saugoti savo daiktus“, – patarė A.Siakki.

Jūra išlieka audringa

Pastarosiomis dienomis jūra yra audringa. Bangavimas siekia apie tris balus, o vandens temperatūra apie 16-18 laipsnių šilumos.
Nors Klaipėdos ir Neringos paplūdimiuose kabo raudona – maudytis draudžianti vėliava, žmonės puola į jūrą maudytis. Tačiau skendimų išvengta.

„Darbo tikrai daug. Neleidžiame žmonėms eiti toli į jūrą. Geriausiu atveju prie kranto. Tačiau prašymų poilsiautojai nepaiso. Tenka varyti juos iš vandens. Gelbėtojai nuolat patruliuoja“, – pasakojo A.Siakki.

Palangoje, nors jūra audringa, poilsiautojams leidžiama maudytis. Kabo geltona vėliava, kuri įspėja, kad maudytis pavojinga.

„Negalime žmonėms uždrausti maudytis. Priešingu atveju jie pyksta. Kad išvengtume nelaimių, yra sustiprintas budėjimas. Gelbėtojai nuolat patruliuoja ir vandenyje, ir krante. Neleidžiame poilsiautojams eiti toli nuo kranto“, – tvirtino Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Tėvai iškoneveikė gelbėtojus

Gelbėtojams ypač daug problemų sukelia vaikai. Tėvai jiems leidžia maudytis, o patys neprižiūri. Neringos gelbėtojų vadovas Gintaras Kuprys pasakojo, kad antradienį neišvengta ir incidentų.

Nidos paplūdimyje gelbėtojai pastebėjo, kaip besimaudantį paauglį šiek tiek pradėjo nešti gilyn ir padėjo grįžti jam į krantą.

„Tėvai buvo nepatenkinti. Aiškino, kad visa šeima yra plaukikai, jog matė, kad keturiolikmetis jų sūnus neskendo. Iškoneveikė gelbėtojus. Tačiau tėvai patys tuo metu buvo prie kopų“, – pasakojo vadovas.

Anot G.Kuprio, po įvykio keturiolikmetis gelbėtojams tvirtino, kad jau nesiekė dugno, tačiau jo tėvas vis tiek laikėsi savo nuomonės.
Juodkrantėje taip pat buvo atvejis, kai vaiką pradėjo nešti bangos.

„Paklausėme, kur jo mama. Ji gulėjo už šimto metrų ir deginosi. Kada tėvai pagaliau supras, kad reikia prižiūrėti savo besimaudančius vaikus“, – svarstė G.Kuprys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiems debilams

tiems debilams portretas
Na patys kokie jus debilai, žiurėkite kad jums nepavogtu DAIKTU. Smiltynės papludimyje man pavogė nuo saulės, gan brangius, akinius, tik gaila, kad vagis su tais akiniais nelabai džiaugtis galėjo, nes, jie tuo pačiu ir -5 regėjimo.Dar yra pavoge apatinį trikotažą, t.y kelnaites ir liemenuką, tai, kad nė vienas neapsaugotas nuo vagių., kad ir kažkiek butum atsargus, vagis, nutaikes momenta, per sekunde pasidarbuos.

melnrage

melnrage portretas
bet is kur tokiu tevu trenktu.juk bet kada tave gali pasiimti jura.jura pavojinga,duobes,sukuriai

vvv

vvv portretas
Gerai kad J.Pyragaitis visada na ceku.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių