Ar klaipėdiečiai išdrįs priimti dviračių iššūkį?

  • Teksto dydis:

Klaipėdai ir jos gyventojams jau antrą kartą metamas iššūkis – miestiečiai kviečiami dalyvauti tarptautiniame projekte „Europos dviračių iššūkis 2015“.  Šiemet prie šios iniciatyvos prisijungė net 39 Europos miestai, kurie dalyvaudami šioje akcijoje varžosi, kas per visą gegužės mėnesį nuvažiuos daugiausiai kilometrų. Šiais važiavimais siekiama paskatinti žmones kelionei į darbą ar įvairius susitikimus dažniau rinktis dviratį, daugiau judėti ir leisti pailsėti miesto plaučiams.

Kviečia antrasis dviračių iššūkis

Šiemet visi klaipėdiečiai paskutinį pavasario mėnesį kviečiami tapti dar aktyvesniais ir su dar didesne energija įsijungti į tarptautinį projektą „Europos dviračių iššūkis 2015“. Miestiečiai raginamo visą mėnesį dažniau rinktis dvirates transporto priemones, mat fiksuoti nuvažiuotą atstumą galima bet kuriuo metu, kai tik judant su tikslu minami pedalai. Taip gyventojai skatinami dažniau rinktis sveikas transporto priemones, daugiau judėti.

Norintys prisijungti prie uostamiesčio komandos, prašomi užsiregistruoti interneto svetainėje www.ecc2015.eu ir parsisiųsti programėlę „Cycling365“ į savo išmanųjį telefoną. Jos pagalba bus fiksuojamas nuvažiuotas atstumas, tačiau jos neturintys taip pat gali dalyvauti projekte - nuvažiuotą atstumą bus galima užfiksuoti ir rankiniu būdu. Kaip tai daryti paaiškins Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro specialistai.

Varžysis komandomis pagal profesijas

Siekdami įtraukti kuo daugiau miestiečių į šį iššūkį, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras parengė specialų kalendorių, kuriame kone kiekvieną gegužės vakarą įvairių profesijų atstovams metamas iššūkis – paskirtu laiku jie bus laukiami prie vasaros estrados su dviratėmis transporto priemonėmis. Visų neužsiregistravusių komandų susitikimo vieta – Klaipėdos Vasaros estrada. Dalyviai kviečiami atvykti nuo 18:45 val. – Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro darbuotojai paaiškins kaip reikia fiksuoti nuvažiuotą atstumą. Dviratininkų grupės startuos 19 val. ir turės įveikti atstumą nuo Vasaros estrados iki Girulių.

Patys pirmieji gegužės 4 d. 19 val. iššūkį priims šios iniciatyvos iniciatoriai ir koordinatoriai Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro darbuotojai ir jų šeimos nariai. Kitą dieną estafetę perims uostamiesčio policijos pareigūnai ir darbuotojai. Gegužės 6 d. prie akcijos prisijungti kviečiami visų Uosto ir kitų miesto įmonių darbuotojai, gegužės 12 d. -  Ugniagesiai gelbėtojai, o kitą dieną – Klaipėdos sveikiausių įmonių darbuotojai. Sekmadienį, gegužės 17 d., 12 val. į Vasaros estradą su dviratėmis transporto priemonėmis sugūžėti turėtų visos uostamiesčio šeimos. Dviračių iššūkis metamas ir šioms Klaipėdos komandoms: gegužės 18 d. – žurnalistai, gegužės 20 d. – socialiniai darbuotojai, gegužės 21 d. – aukštųjų mokyklų studentai, profesinių ir bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai, gegužės 25 d. – visi švietimo darbuotojai, gegužės 28 d. - medikai.

Susibūrė į komandas patys

Sudaryti atskiras komandas ir su dar didesniu energijos užtaisu įsilieti į projektą buvo kviečiamos įvairios Klaipėdos įmonės, įstaigos ir organizacijos. Gegužės 8 d. dviračių iššūkyje panoro dalyvauti Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Klaipėdos skyriaus komanda, kuri iš Vasaros estrados pajudės 17 val. Gegužės 10 d. pasivėžinti dviračiais panorę „Roschen“ įmonės darbuotojai ir jų artimieji pedalus pradės minti 12 val. Kitą dieną prie šios akcijos prisijungs ir „Yazaki Wiring Technologies  Lietuva“ darbuotojai – jų startas numatytas gegužės 11 d. 18.30 val. Nuo vasaros estrados link Girulių gegužės 16 d. pajudės net dvi komandos: 12 val. startuos Klaipėdos darželis-mokykla „Šaltinėlis“, o 16 val. Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus nariai. Dar viena uostamiesčio įmonė UAB „SDG“, subūrusi savo darbuotojų ir jų šeimos narių komandą, pedalus mins gegužės 18 d.

Prisijungti prie šio tarptautinio projekto gegužės 26 d. 16 val. itin kviečiami uostamiesčio senjorai, kuriems dedikuota daugelis šiais metais įgyvendinamų veiklų. Mėnesį truksiantį tarptautinį projektą vainikuos gegužės 29 d. mero ir kitų politikų komandos važiavimas, startuosiantis 11 val. Vasaros estradoje. Nepaisant to, visi klaipėdiečiai iki pat paskutinių gegužės paskutinės dienos sekundžių kviečiami aktyviai minti pedalus ir nepamiršti savo kelionių dviračiais rezultatų fiksuoti specialia programėle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių