Ar verta žymėti senjorų mašinas?

Vienas Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys siūlo naujovę – visoje Lietuvoje specialiais rudos spalvos klevo ženklais pradėti ženklinti senjorų vairuojamus automobilius. Alytaus miesto Saugaus eismo komisijos nario Sauliaus Janulevičiaus nuomone, tokia praktika padėtų kovoti su nelaimėmis keliuose. Tačiau lygių teisių gynėjai įsitikinę, kad toks sprendimas būtų traktuojamas, kaip senjorų diskriminacija. Ką apie tokią iniciatyvą mano klaipėdiečiai: reikėtų žymėti senjorų mašinas ar ne?

Denisas:

– Aš už. Juk tai tokia pati praktika, kaip ir neturinčiųjų vairavimo stažo automobilių žymėjimas. Aš manau, jog visi turi būti paženklinti. Kalbu apie jaunus ir pensinio amžiaus žmones. Iki 60 metų, manyčiau, nereikia žymėjimų.

Aldona:

– Manau, jog tai būtų visai gerai. Pati nevairuoju, bet manau, kad senjorams tai būtų į naudą. Kokia čia diskriminacija? Juk nuo to visiems tik saugiau.

Jevgenijus:

– O gal pensininkas jau blogai mato? Kiti vairuotojai turi būti informuoti. Kiti eismo dalyviai turi žinoti, kas priešais juos keliu važiuoja. Tada bus aišku, ar čia važiuoja pensininkas, ar pradedantysis vairuotojas.

Vida:

– Įdomus klausimas. Aš pati vairuoju ir pastebiu, jog yra bėdų dėl vyresnio amžiaus žmonių. Nemanau, jog jų teisės būtų pažeistos. Juk neįžeidžiame to, kuris tik pradėjo vairuoti, jo automobilis taip pat paženklintas ne tik dėl jo paties, bet ir kitų vairuotojų. Čia yra analogiška situacija. Neįgaliųjų automobiliai taip pat identifikuoti. Aš svarstyčiau šią iniciatyvą. 70 metų amžius galėtų būti ta riba, nuo kurios jau vertėtų kalbėti apie automobilio ženklinimą.

Aleksejus:

– O kam toks žymėjimas? Ar senjorai kokie nors neįgalieji? Būna tokių senjorų, kurie vairuoja ypač atsargiai, o amžius juk nėra neįgalumas. Be to, senjorai turi tokias pat teises, kaip ir visi kiti vairuotojai.

Angelė:

– Oi, ne. Nereikia. Kam reikia išskirti senjorus? Juk jokio skirtumo. Jie gi dar atidžiau vairuoja. Visi turi turėti lygias teises. Ne, tai nėra pažeminimas ar įžeidimas. Sakyčiau, veikiau tai niekam nereikalinga iniciatyva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

virgis

virgis portretas
Neįsižeiskite 60-mečiai ir vyresni, jei dar vairuojate.Tikrai butų saugiau , jei būtų senų ir labai jaunų vairuotojų mažiau arba bent pažymėti jų mašinas reiktų. Nesugeba įvertinti situacijos, neadekvačiai reaguoja...,o patys to nenori pripažinti. Bet žmonės žūsta net per perėjas eidami ... tai kas svarbiau, ar kažkieno įsivaizduojamas svarbumas ar saugumas.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Siūlau tam Janulevičiui automobilį pažymėti ženklu « Atsargiai, kvailys !!» ir išvyti iš Alytaus miesto tarybos.

Anonimas

Anonimas portretas
Vairuoju jau 45 metai ir dar be avarijos,kai daugelis piemenų jau ne po vieną padarę. Ženklinkit tų mašinas, kurie nuolat pažeidinėja taisykles, daro autoįvykius, moka baudas. Kad ir raudonais numeriais. O aš rudą ženklą tą pačią dieną nusiplėščiau ir idėjos autoriui pasiūlyčiau pasitikrinti pas psichiatrą. Nes nelabai protingas yra, matosi. Kiek jam metų, įdomu ?
VISI KOMENTARAI 75

Galerijos

Daugiau straipsnių