Arenos statybos: Klaipėdos savivaldybė ims dar vieną paskolą

Uostamiesčio savivaldybei prireikė dar vienos paskolos tam, kad „Švyturio arena“ būtų užbaigta laiku.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorės Aldonos Špučienės, praėjusią savaitę buvo kreiptasi į šalies vyriausybę, kur paprašyta paskolinti 10,7 mln. litų.

"Rangovams dar nesumokėjome nei už balandį, nei už gegužę, tad nebėra kitos išeities. Jie tikino neturintys vidinių resursų statybos užbaigimui. Tad džiaugiamės, kad vyriausybė geranoriškai sutiko padėti", – kalbėjo A.Špučienė.

Jos tvirtinimu, ieškoti būdų iš kur gauti pinigų, kad atsiskaityti su rangovais savivaldybė buvo priversta. Nors lėšų arenos statyboms ji nepritrūko, tačiau kol kas negalinti gauti pinigų iš jas finansuojančio fondo.

A.Špučienė užtikrino, jog 23 mln. litų, kurių trūksta arenos užbaigimui, savivaldybė turinti gauti mažiausiai po dviejų mėnesių. Tačiau rangovai laukti tiek laiko nesutinka, tad jei norima areną užbaigti iki birželio pabaigos, būtina pasiimti trumpalaikę paskolą.

Jos tvirtinimu paskolos, kurios metinės palūkanos siektų 1 proc., terminas galėtų trukti maždaug tris mėnesius. Už šią paskolą Klaipėdos savivaldybei teks pakloti maždaug 30 tūkst. litų palūkanų.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arenaŠvyturio arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Fui....

Fui.... portretas
Cituoju "kad atsiskaityti su rangovais" . "Kad" su bendratimi parašyti, tai tas pats, kas viešai rusiškai nusikeikti.

justas

justas portretas
kad uz geguze dar net atliktu darbu aktai dar nepriduoti, o atidejimas bet jokiu atveju yra..

optimistas

optimistas portretas
pereita valdzia nusiplove pinigeliu, o sitai valdziai juk reikia kazkaip uzbaigti statyba
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių