Areštuoti du olandų atrakcionai (papildyta)

Atrakcionas, kuriame prieš pora savaičių buvo įstrigę ir žemyn galva prakabėjo devyni vaikai, areštuotas. Tokios pat sankcijos pritaikytos ir dar vienam įrenginiui.

Į vieną Vilniaus apylinkės teismą dėl laikinų apsaugos priemonių skyrimo Palangoje veikusių olandų atrakcionų savininkams kreipėsi penkias nukentėjusiųjų šeimas atstovaujanti advokatė Simona Selelionytė-Drukteinienė. Buvo siekiama, kad savininkai negalėtų disponuoti savo turtu.

Tokių priemonių imtasi, nes baimintasi, kad nukentėjusieji gali negauti kompensacijų dėl patirtos žalos.

S.Selelionytė-Drukteinienė teismo nutarties sulaukė trečiadienį. Joje buvo numatyta areštuoti atrakcionų savininkų turto už 40 tūkst. litų. Nutartį pavesta vykdyti antstoliui. Šis veiksmų ėmėsi nedelsiant.

Ketvirtadienį buvo areštuoti du atrakcionai – centrifuga, kurioje buvo užstrigę vaikai, ir „aštuonkojis“. Dabar jų negalima išvežti iš Lietuvos, kol nebus panaikintos šios laikinos apsaugos priemonės.

S.Selelionytė-Drukteinienė tvirtino, jog areštuoto turto vertė atitinka ar net viršija prašytą sumą.

Anot olandų atrakcionų savininkų advokatės Jelenos Pališaitienės, pagal nutartį iš pradžių turėtų būti areštuotos banko sąskaitos ir tik tuo atveju, jei jose neužtenka lėšų, kitas turtas.

Tačiau patikrinti, ar banko sąskaitoje yra reikiamas kiekis lėšų, gali trukti penkias dienas.

J.Pališaitienė tvirtino, jog teismo nutartis nebus skundžiama.

Palangos savivaldybė vis dar sprendžia, ar išduoti leidimą sunkiasvoriam transportui važiuoti J.Basanavičiaus gatve, kad būtų galima išvežti įrenginius.

Dėl jo kreipėsi ne patys atrakcionų savininkai „Leander LTU“, o vokiečių kompanija. Ketvirtadienį buvo išduotas leidimas tik įvažiuoti kranui, kuris reikalingas, išmontuojant atrakcionus.

Penktadienį bus sprendžiama dėl leidimo vilkikams įvažiuoti. Sprendimo priėmimas užtruko, nes laukiama, kol bus patikslinti reikiami dokumentai.

„Leidimo neišduoti negalime. Taip galėtume apsielgti tik tuo atveju, jei antstolis kreiptųsi į savivaldybę, kad to negalime padaryti dėl areštuoto turto . Iki šios dienos nieko nesame sulaukę“, – teigė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.


Šiame straipsnyje: atrakcionai

NAUJAUSI KOMENTARAI

tie atrakcionai

tie atrakcionai portretas
nieko neverti, jie yra nurasyti i metalo lauza ir uzsienyje ju eksplotavimas yra draudziamas, jie juos nusipirke pusvelciui, dokumentu neturi, padaze, guolius pakeite, sutepe dirba toliau atvaziave i trecia pasaulio sali.

janaina

janaina portretas
maciau vakar ta atrakciona nuardytas prakabotu mano vaikas tokiame aukstyje po teismus uztampyciau

RK.

RK. portretas
janainai: ką užtampytumėt? Ar esate buvusi nors viename teisme? Vis dėlto Holivudo filmai daro kai kuriems žmonėms per didelę įtaką...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių