Argentiniečiai bendradarbiaus su Klaipėda

Jau netrukus per Klaipėdos uostą į Rytų regiono šalis keliaus kroviniai iš Argentinos.

Ketvirtadienį tarp dviejų šalių uostamiesčių buvo pasirašyta ekonominio bendradarbiavimo sutartis.
Tokią abipusiai naudingą sutartį pasirašė naujasis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir Argentinos General San Martin miesto meras Rikardas Ivoskus.

Argentinos verslininkai Klaipėdos uostą pasirinko kaip tranzitinį, per kurį kroviniai su įvairiais gaminiais bus gabenami į Latviją, Rusiją, Baltarusiją, Ukrainą bei kitas Rytų regiono šalis.

Pasak R.Ivoskaus, pirmasis prekybinis laivas su argentinietiškais produktais Klaipėdos uostą pasiekė jau praėjusią savaitę. Dar vienas čia atplaukti turėtų jau šį šeštadienį. Siekiama, kad ateityje laivai iš Argentinos į Klaipėdą keliautų dar dažniau.

General San Martin miesto meras teigė, jog jų mieste yra per 3 tūkst. gamyba užsiimančių bendrovių. Apie 600 jų jau dabar pasirengusios savo produktus gabenti į Lietuvą.

"Klaipėdos vaidmuo mūsų miesto verslininkams labai svarbus. Manome, kad šis miestas yra durys į visas Rytų regiono šalis. Tad tikimės, kad šiandien pasirašyta sutartis bus abipusiai naudinga ir mums, ir Klaipėdos verslininkams. Tikimės, kad jie taip pat susidomės mūsų miestu ir siūlys savo produkciją", – susitikime kalbėjo R.Ivoskus.

Jis pakvietė Klaipėdos miesto savivaldybės atstovus bei miesto verslininkus dalyvauti didžiausioje smulkaus ir vidutinio verslo parodoje Argentinoje, kuri įvyks šių metų rugsėjį General San Martine.

V.Grubliauskas Argentinos uostamiesčio atstovus užtikrino, jog Klaipėda visuomet pasirengusi priimti visus jų pasiūlymus. Taip pat žadėjo pagalbą Argentinos verslininkams, nutarusiems čia pradėti plėtoti verslus.

Šis Argentinos uostamiestis tapo jau 21-uoju Klaipėdos miesto partneriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių