Artėjantį savaitgalį Nidoje – pusės maratono bėgimas

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 28-ąją Nidos gyvenvietės gatvės ir palei apsauginį pajūrio kopagūbrį besidriekiantis dviračių takas kelioms valandoms taps pusės maratono bėgikų ištvermės ir valios išbandymo trasa.

Keturioliktą kartą organizuojamame Nidos pusės maratono bėgime užsiregistravo daugiau nei 400 dalyvių. Trasą Kuršių nerijoje išbandys svečiai iš Latvijos, Rusijos Federacijos. Tarp užsiregistravusiųjų ir bėgikai iš Didžiosios Britanijos, Maroko, Norvegijos ir JAV. Keliolika vaikų bėgs už Juodkrantės Liudviko Rėzos Jūrų kadetų mokyklą.

Renginį organizuojantis Aurelijus Armonavičiaus džiaugiasi, kad šiais metais bėgime dalyvaus daug žymių Lietuvos bėgikų bei pažymi, kad kasmet paskutinįjį rugsėjo šeštadienį organizuojamas Nidos pusės maratono bėgimas tinka visiems – tiems, kuriems pusės maratono distancija yra „įkandama“,  bei tiems, kurie tik dar pradeda, o gal tik nori pradėti bėgioti.

Pagrindinio bėgimo, kuriame gali dalyvauti visi norintys, sveikatą pasitikrinę pilnamečiai asmenys, trasos ilgis siekia 21, 097 km (keturi trasos ratai). Pageidaujantys išbandyti trumpesnių nuotolių distanciją, turės galimybę bėgti „Liaudies bėgime“ (5, 4 km). Vaikams ir jaunuoliams iki 18 metų skirti 3 km, 2 km ir 1 km bėgimai.

Kaip ir anksčiau, bėgimo dalyviai startuos ir finišuos Taikos gatvėje, ties Neringos savivaldybės aikšte. Bėgimo metu, nuo 10.30 val. iki 14.00 val. bus sustabdytas transporto priemonių eismas Taikos gatvės atkarpoje (tarp Naglių gatvės ir automobilių stovėjimo aikštelės prie Kavinės-vyninės „Don Vito“). Transporto priemonių eismas apribotas bus likusioje Taikos gatvės dalyje, G. D. Kuverto, Pamario ir Naglių gatvėse.

„Džiugu, kad bėgimas kasmet populiarėja ir sulaukiame vis daugiau dalyvių. Neabejoju, kad į Neringą suvažiuojantys bėgikai ir juos palaikantys artimieji suteiks visam kurortui dar daugiau gyvybingumo, o Nidos gyvenvietėje bus jaučiama meilė aktyviam gyvenimo būdui ir išskirtiniam pusiasalio kraštovaizdžiui“, - sėkmės ir ištvermės dalyviams linki Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Keturioliktąjį bėgimą gražiausiame Baltijos pajūrio kurorte organizuoja VšĮ Nidos pusės maratono bėgimas.

Rugsėjo 25 – oji diena paskutinė registracijos diena internetinėje svetainėje http://www.nidospusemaratono.lt/. Vėliau užsiregistruoti bus galima tik bėgimo išvakarėse, rugsėjo 27 – ąją, nuo 15. 00 iki 22. 00 val. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ (Taikos g. 4).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių