A.Sabonio botelis Preiloje buldozerio neišvengs

Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti Klaipėdos apygardos teismo sprendimą, kuriuo buvo atsisakyta atnaujinti procesą civilinėje byloje dėl Preilos botelio nugriovimo.

Lietuvos apeliacinis teismas nustatė, kad Klaipėdos apygardos teismo balandžio 22 d. nutartis, kuria buvo atmestas bendrovės „Sabonio klubas ir partneriai“ prašymas atnaujinti procesą, yra teisėta ir pagrįsta.

Apeliacinės instancijos teismas nurodė, kad pareiškėjas ne pagal paskirtį naudodamasis proceso atnaujinimo institutu, siekia išvengti teismo baigiamuoju aktu nustatytų įpareigojimų nugriauti statinius, vykdymo.

Priminsime, kad Klaipėdos miesto apylinkės vyriausiasis prokuroras, gindamas viešąjį interesą, dar 2006 m. vasarį kreipėsi į teismą su ieškiniu atsakovams Neringos savivaldybės tarybai, šios savivaldybės administracijai ir bendrovei „Sabonio klubas ir partneriai“ dėl administracinių teisės aktų bei sandorių pripažinimo negaliojančiais, statybos leidimo panaikinimo ir neteisėtai pastatytų statinių nugriovimo.

2008 m. Klaipėdos apygardos teismas atmetė uostamiesčio apylinkės prokuratūros ieškinį, kuriuo prašyta nugriauti Preilos botelį ir kitus statinius.

Viešąjį interesą gynę prokurorai prašė nugriauti mažiausiai penkiolika galimai neteisėtai pastatytų botelio pastatų, taip pat panaikinti detaliuosius planus, infrastruktūros plėtojimo sutartis, botelio administracinio pastato bei pontoninio pirso (plaukiojančios krantinės) statybos leidimus ir pan. 2009 m. Lietuvos apeliacinis teismas panaikino šį sprendimą ir įpareigojo nugriauti statinius. Šį sprendimą Lietuvos Aukščiausiasis teismas 2010 m. paliko galioti.

Bendrovė „Sabonio klubas ir partneriai“ į Klaipėdos apygardos teismą pernai kreipėsi su patikslintu prašymu atnaujinti civilinį procesą motyvuodama Seimo priimtais teisės aktų pakeitimais, susijusiais su Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo planu, Konstitucinio Teismo nutarimu, priimtu po bylos išsprendimo, taip pat tuo, kad Konstitucinis Teismas dar iki bylos išnagrinėjimo priimtame kitame nutarime netinkamai ištyrė bylos medžiagą.

Tačiau pirmosios instancijos teismas šių metų balandžio 22 d. nutartimi netenkino šio pareiškėjo prašymo.

Ketvirtadienį priimta Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.


Šiame straipsnyje: Arvydas SabonisbotelisPreila

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
GEDA VALDZIAI,patys prisivoge visko,o cia kruvinu prakaitu SABAS turtus susikrove,Lietuva isgarsino,o dabar sika ant zmogaus...tokiam kaip Saboniui galima ir nuolaida ir isimtis padaryti,nes jis to nusipelne.

arturas

arturas portretas
Idijotai jai griaus,tegul griauna apleistus vaiduoklius,kurie istisus metus stovi kaune ir kituose miestuose,prisimete biurokratai , tipo gamtos myletojai,uzsienyje ,normaliose valstybese ,ant juros krantu stovi viesbuciai ir kiti grazus statiniai ir visi dziaugiasi,o cia bananu valstybe ,kur aplinkui siukslynai protingiausiais vaizduoja,fu slykstu...

aš portretas
O savo nelegaliai pastatytų , niekada nenugriaus . Žurnalistai paviešina , tuo ir baigiasi. Jeigu būtų partijos lyderis niekas apie tai nekalbėtų , o kadangi sąžiningai užsidirbo , tai gąsdina nugriovimu, gėda...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių