A.Šimkaus teismas atidėtas iki lapkričio

Buvęs Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovo Alfonso Šimkaus baudžiamosios bylos nagrinėjimas atidėtas. Korupcija kaltinamo savivaldybės darbuotojo bylą Klaipėdos apylinkės teismas turėtų atverti lapkritį.

63-ejų A.Šimkus kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba, dokumentų klastojimu, svetimo turto išvaistymu. Iš viso buvusiam valdininkui inkriminuojama 13 nusikalstamos veikos epizodų.

Kartu su A.Šimkumi į teisiamųjų suolą sėdo bendrovės "Klaipėdos keliai" vadovas Juozas Rukšėnas bei UAB "Travertinas" direktorius Artūras Lukšas.

Savivaldybės Miesto ūkio vadovas kaltinamas tuo, kad galėjo padėti bendrovei "Klaipėdos keliai" laimėti konkursą "Dėl viešojo ištisinių asfaltbetonio dangų remonto darbų pirkimo", kurio darbų vertė siekė beveik 30 mln. litų. Kartu teisiamas bendrovės direktorius J.Rukšėnas esą galėjo iš anksto susitarti su A.Šimkumi, kad pirkimo komisijai pateiks suklastotą "Klaipėdos kelių" finansinę ataskaitą už 2003-iuosius metus, bylojančią, kad tais metais bendrovė dirbo pelningai. Tokiu būdu A.Šimkus, būdama konkurso komisijos narys, rangovui pažadėjo netikrinti ar ši bendrovė atitinka konkurso sąlygas. Kaip atlygį A.Šimkus gavo 120 tūkstančių litų vertės automobilį „Volvo S60“.  

Kitas kaltinamasis bendrovės „Travertinas“ vadovas A.Lukšas į teisiamųjų suolą sėdo dėl savivaldybės klerkui pagaminto paminklo. Esą A.Šimkus savo mirusiems uošviams iš bendrovės direktoriaus reikalavo pastatyti paminklą, kainavusį 9 tūkstančius litų.

Verslininkai ne kartą vykdė kitą valdininko užgaidą - sumokėdavo A.Šimkui jo automobilio kuro išlaidas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos agentai A.Šimkų sulaikė pernai rugsėjo 2-ąją darbo kabinete.

Bylą Klaipėdos apylinkės teismas mėgino atverti gegužės pabaigoje, tačiau iš esmės byla taip ir nepradėta nagrinėti.

Kilus korupcijos skandalui, A.Šimkus pasitraukė į pensiją. Tik po valdininko sulaikymo paaiškėjo,  kad jis gyveno plačiai ir prabangiai. A.Šimkui nuosavybės teise priklauso butas ir garažas Palangoje, sodyba Kretingos rajone, būstas Klaipėdoje, du brangūs automobiliai.


Šiame straipsnyje: Alfonsas Šimkus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių