Asocialius asmenis siūlo sterilizuoti

Virtualioje erdvėje kviečiama pasirašyti peticiją, kad valstybė imtųsi priemonių pažaboti asocialių asmenų dauginimąsi. Esą tai būtų galima išspręsti taikant privalomą kontracepciją, kraštutiniu atveju – ir sterilizaciją.

"Asocialiems asmenims valstybė toliau moka pašalpas, taip skatindama palaidą jų gyvenimo būdą, ir nesugeba užtikrinti tokių asmenų vaikų gerovės. Dėl šios priežasties siūlau daugiau kaip vieną vaiką turintiems asocialiems asmenims (vyrams ir moterims) taikyti priverstinę kontracepciją", – rašoma peticijos tekste.

Be to, jos iniciatorių nuomone, "jau turintiems po daugiau kaip du vaikus ir gyvenimo būdo per tam tikrą laikotarpį nepakeitusiems asocialiems asmenims, turi būti taikoma priverstinė sterilizacija".

Esą šiuo metu priverstinė kontracepcija vaistais taikoma globos įstaigose gyvenantiems lytiškai aktyviems psichikos negalią turintiems asmenims.

"Tikiu, kad Lietuvos Seime yra politikų, kurie suvokia tokio reikalavimo poreikį ir kuriems rūpi ne tik visos valstybės gerovė, bet ir asocialiose šeimose ar vaikų globos namuose augančių vaikų ateitis ir gerovė", – rašo peticijos rengėjai.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė teigė, kad bet kuri prievarta sveikatos apsaugos sistemoje yra vertinama neigiamai. Esą benamiai ir asocialūs asmenys Klaipėdoje nėra suskaičiuoti ir gydymo įstaigose su tokiais asmenimis pagal galimybes dirba individualiai.

"Jie faktiškai nelabai prieinami, jų nesukviesi į konferenciją. Švietėjiška veikla vyksta individualiai. Bet mes neturime jokios statistikos, kiek yra tų asocialių asmenų mieste. Priverstinė kontracepcija, kaip bet kuri prievarta sveikatos apsaugos sistemoje, yra neigiamas dalykas. Tai – ne sprendimas", – įsitikinusi J.Asadauskienė.

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė patvirtino, kad lytinis švietimas asocialiems žmonėms nėra taikomas. Anksčiau esą tokių programų būdavo, jos buvo vykdomos kartu su vadinamuoju žemo slenksčio kabinetu, kuriame lankosi ŽIV infekuotieji, buvo dalijami prezervatyvai, švietėjiški lankstinukai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sun

sun portretas
Negalima fartoti zodzio ASOCIALUS!

T

T portretas
Dievie mano ar jus normalus isvis??? Baisiau nei viduramzi..Ar i galva neateina palaikyti tuos zmones,peticijas rasyti,kad musu saly pagaliau normalios salygos butu visiems dirbti,atsirastu daugiau socialiniu proektu padeti jiems. Man tikrai baisu daros kokie mes tapom besirdiziai

Pritariu iniciatyvai

Pritariu iniciatyvai portretas
Pritariu iniciatyvai, nors netikiu, kad šiam žodžiui bus lemta tapti kūnu. Ir man visiškai tai neatrodo nemoralu, ar nežmoniška. Tikrasis nežmoniškumas, tai pagimdyti ir palikti savo vaikus... O jei nepalikti, tai mušti, žeminti ir išnaudoti. Ir taip užauga dar viena karta...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių