A.Stancikienė skundžia A.Burkšui palankų sprendimą

Seimo narė Aurelija Stancikienė šiandien Generalinei prokuratūrai apskundė Klaipėdos apygardos prokuratūros sprendimą, kuriuo atsisakoma ginti viešąjį interesą dėl galimų nusižengimų piliečiui Arūnui Burkšui vykdant rekonstrukciją Nidos etnokultūriniame draustinyje

Rimtus tuometinio Neringos vicemero A.Burkšo vykdomos rekonstrukcijos nusižengimus nustatė net dvi Aplinkos ministerijos institucijos - Saugomų teritorijų tarnyba ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų priežiūros institucija, su nustatytais pažeidimais iš esmės sutiko Kultūros paveldo departamentas. 

Seimo narė A.Stancikienė nurodo devynias bylas, kuriose dėl analogiškų nusižengimų Kuršių nerijoje tie patys Klaipėdos prokurorai yra iškėlę bylas, dalis kurių jau net galutinai laimėtos teismuose.

Todėl Seimo narės nuomone, šiuo atveju atsisakant kelti bylą dėl tokio paties lygmens galimo nusižengimo, taikomi dvigubi standartai, kuriuos galėjo nulemti tai, kad ši byla yra tiesiogiai susijusi su dabartiniu Klaipėdos apskrities viršininku Arūnu Burkšu ir tai, kad Klaipėdos apygardos vyr. prokuroro I.Lauciaus žmonai dėl neseniai nustatytų panašių su statybomis susijusių galimų nusižengimų teks bylinėtis teisme. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių