Astrologė V. Liaugminienė: „Laimės galima išmokti“

Šioje akademijoje gilinamasi ne į matematines formules, kalbos taisykles, ekonomikos dėsnius. Kad ir kaip keistai nuskambėtų, žmonės čia siekia išmokti laimės.

Šioje akademijoje gilinamasi ne į matematines formules, kalbos taisykles, ekonomikos dėsnius. Joje neišduodamas diplomas, kurį būtų galima parodyti darbdaviui ar rėmeliuose pasikabinti ant sienos. Kad ir kaip keistai nuskambėtų, žmonės čia siekia išmokti laimės.

Ima ir viską pakeičia

Prieš dvejus metus „Laimės akademiją“ įkūrusi klaipėdietė astrologė Violeta Liaugminienė prisipažino, jog ilgai svarstė, kaip įvardyti mokymo programą, kurios tikrai nepasiūlys jokia aukštoji mokykla.

„Daug metų tyrinėju žmonių likimus, mačiau įvairiausių situacijų. Vieni susitaiko su savo lemtimi ir tik keiksnoja gyvenimą, o kiti ima ir viską pakeičia. Žmogaus gyvenimas – jo požiūrio rezultatas, todėl esminiai pokyčiai įvyksta tada, kai keičiame savo požiūrį į gyvenimą, jo prasmę, aplinką, procesus, kurie vyksta. Nesvarbu, kokį gyvenimą turime – visi norime ir turime siekti asmeninės, profesinės, finansinės laimės. Laimės nenusipirksi, bet galima jos išmokti, nes laimingas gali būti kiekvienas. Mokymosi procesas – kūrybingas, įdomus ir motyvuojantis. Laimė – ne tik emocinė būsena, tai sielos ir kūno darni muzika“, – kalbėjo pašnekovė.

Neformalaus ugdymo „Laimės akademijos“ įkūrėja aiškino, jog čia einama savęs, savo prigimties, kūno pažinimo keliu.

„Išmokę valdyti fizines ir psichologines savo būsenas, žmonės keičia ne tik savo gyvenimus, bet ir artimųjų egzistenciją. Savo likimą mes valdome patys. Ir laimę galima susikurti. Daugelį ištinka šokas, kai ima suvokti, kad už viską, ką gauna gyvenime, yra atsakingi patys, nes prisiimti atsakomybę už savo būtį – esminis sprendimas, siekiant laimės“, – teigė Violeta.

Nepaisome visatos dėsnių

Skeptikų replikos „Laimės akademijos“ įkūrėjos netrikdo – esą ji remiasi ne tik aplinkinių, bet ir sava gyvenimiška patirtimi.

„Pavyzdžiui, ir neurolingvistinio programavimo sistema remiasi tuo, kad reikia stebėti, kaip gyvena sėkmingi, laimingi žmonės, bei modeliuoti jų gyvenimus. Visa tai dariau to dar nežinodama, visai nesąmoningai, ir tokią galimybę man suteikė mano darbas“, – pasakojo V.Liaugminienė.

Nors pašnekovė pasidžiaugė, kad dabar tas laikmetis, kai žmonija pamažu bunda, kai sąmonės lygis yra pasikeitęs, vis dėlto dar daugelis mūsų, būdami civilizuoti, išsilavinę ir protingi, nepaisome elementarių visatos dėsnių – darnos, meilės, tolerancijos, pagarbos.

„Visą sąmoningą gyvenimą esu paskyrusi paieškoms, ką mes šiame pasaulyje veikiame, ko mes į jį atėjome. Atsakymų į šiuos klausimus, žinių aukštosiose mokymo įstaigose aš negavau. Juos radau Vedų psichologijoje, tose žinių sistemose, kurios į mus žiūri kaip į sielą, o ne tik kaip į kūną. Kiekvienos sielos užduotis – ateiti į šį pasaulį ne vargti, bet atrasti džiaugsmą, realizuoti save ir gyventi gyvenimą taip, kad siela šį pasaulį išeidama paliktų labai lengvai“, – dėstė pašnekovė.

Pasak Violetos, viena vertus, tai visiškai nesunku – tiesiog reikia žinoti tam tikras laimingo gyvenimo formules, svarbius mums skirtus vaidmenis. Kita vertus, tam neretai prireikia labai daug ką pakeisti savo mąstyme, požiūriuose, gyvenimo aplinkoje.

Užtektų vienos lentynos

Būtent tokių žinių „Laimės akademijoje“ ir ieško jos lankytojai. Po devynių mėnesių programos, kuri paremta ne tik teoriniais, bet ir praktiniais užsiėmimais, pašnekovės tikinimu, žmonės išties gali jaustis it naujai gimę.

„Pirmi trys mėnesiai skirti darbui su savo fizine, dvasine sveikata. Vyksta praktiniai užsiėmimai – ir sportuojame, ir kvėpuojame, ir medituojame. Kartais tenka išgirsti – žinai, aš negaliu, tingiu, gal ateisiu tik į teorinius užsiėmimus. Tačiau jei žmogus neįveiks to pirmojo laiptelio, nepakeis mitybos įpročių, nepradės sveikai gyventi, jam bus sunku pakeisti ir savo sąmonę“, – kalbėjo V.Liaugminienė.

Ar sveikos mitybos propaguotojai privalo atsisakyti mėsos, o gal turi tapti žaliavalgiais?

„Svarbu suvokti, kad mūsų organizmui būtinas gyvas, augalinis, saulės gavęs maistas, o ne sintetika, beverčiai pusgaminiai. Maistas yra vaistas. Vien taisyklingai maitindamiesi mes jau galime būti geros sveikatos. Šiandien bet kokioje parduotuvėje matome lūžtančias nuo maisto lentynas, tačiau iš visos šios gausybės užtektų ir vienos lentynos produktų, kurie mums iš tiesų reikalingi. Visa kita – ne tik kad nereikalinga, bet neretai ir kenksminga“, – aiškino pašnekovė.

„Namų darbas“ – šypsotis

Pasak Violetos, „Laimės akademijoje“ daug dėmesio skiriama darbui su savimi, savo charakteriu, įpročiais.

„Labai dažnai turime neteisingų nuostatų, baimių, nepasitikėjimo. Daugeliui sunku suvokti, kad savo likimą mes kuriame savo mintimis. Tad jei esame kritiški, nusiteikę negatyviai – gyvenimas mums siunčia pamokas: nesėkmes, ligas ir panašiai. Kai „Laimės akademijos“ studentai gauna „namų darbus“ – išanalizuoti savo pokalbius, mintis visa tai užsirašant, nustemba, kad vartoja labai daug negatyvo. O mūsų gyvenime veikia fondogrąžos dėsnis: ką duodi, tą ir gauni. Pasukti gyvenimą pozityvia kryptimi – galima, reikia tik noro ir pastangų bei tikėjimo savimi. Kiekvienas mūsų esame unikalūs ir nepakartojami, todėl galime gyventi laimingą gyvenimą“.

Pasak „Laimės akademijos“ įkūrėjos, vienas raktų į laimę – geri santykiai su kitais žmonėmis: „Jei mes aplink save kuriame harmoningus santykius, mūsų gyvenime žydi meilė, pasitikėjimas, pagarba ir tolerancija. Jei renkamės negatyvią poziciją – sulaukiame skaudžių išgyvenimų. Taigi santykiai, kurie mūsų netenkina, – mūsų pačių kūrinys“.

Pagražėja ir fiziškai

Anot Violetos, „namų darbams“ gavę užduotį visą savaitę šypsotis žmonės iš pradžių nustemba, o atėję į kitą užsiėmimą prisipažįsta, jog buvo apstulbinti pasiektais rezultatais.

„Kito žmogaus niekada nepakeisime, bet keisdamas save, žmogus keičia ir kitą. Kai mes siekiame laimės, ieškome kelių į ją, vyksta pozityvūs pokyčiai – mumyse atsiranda daugiau meilės, kuri šildo ir šalia esančius“, – kalbėjo moteris.

Anot pašnekovės, „Laimės akademiją“ lankančių moterų šeimose įsivyrauja ne tik ramybė ir tolerancija, bet ir atgimsta blėstanti meilė.

„Vyrai savo žmonas skatina lankyti mūsų akademiją, nes jos pagražėja  ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai, o kai kurios šeimos, kurios buvo ant skyrybų slenksčio, ir šiandien kartu. Maža to, dabar užsiėmimus sutuoktiniai lanko drauge“.

Pašnekovė pripažino, jog didžiąją akademijos lankytojų dalį sudaro moterys, tačiau pamažu įsidrąsina ir stipriosios lyties atstovai. Artimiausiuose V.Liaugminienės planuose – vyrų grupei skirti užsiėmimai.

Pašnekovė pasidžiaugė, jog norintiesiems žengti dar toliau, „Laimės akademija“ jau gali pasiūlyti dvejų metų holistinės praktikos mentoriaus studijas, taip pat organizuojami užsiėmimai jaunimui.

Palikti komforto zoną

Anot Violetos, akademijoje didelis dėmesys skiriamas paskaitoms, kurių metu studentai bando ieškoti savo gyvenimo, būties tikslo, modeliuoja ir programuoja savo gyvenimą.

„Juk darbe praleidžiame labai didelę dalį savo laiko, todėl žmogui labai svarbu dirbti tai, kas jam teikia malonumą. Mano patirtis, beje, ir statistiniai duomenys rodo, kad 80 proc. ar net daugiau žmonių eina į darbą tik todėl, kad taip reikia, kad uždirbtų pinigų. Pati kažkada tai padariau – iš komforto zonos išėjau į visišką nežinią, tad ir savo studentus skatinu nebijoti, ieškoti savęs“, – pasakojo pašnekovė.

Anot jos, labai įdomu stebėti, kai į užsiėmimus atėję žmonės, daugybę metų dirbę nemielą darbą, pagaliau atranda save, pradeda keisti darbus, kurti verslus, ir esą tokių pavyzdžių apstu.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nnnnn

nnnnn portretas
na laimes neismokstama,,,,kaip nori kopijuok turtinguju ir laiminguju gyvenimus ,niekas nepasikeis,,,,sakoma skurdas gimdo skurda,,,ir kaip nori taip svaik,turtingesnis nebusi,,,o valgymas ir pagal galimybes:))

NUEINU I DIEVO NAMUS KAI JAUCIU KAD REIKIA BE NIEKO NURODIMO

NUEINU I DIEVO NAMUS KAI JAUCIU KAD REIKIA BE NIEKO NURODIMO portretas
Zmones laimingi gali tapti patys ,viskas ju rankose .Gyvenk padoru ,prasminga ,sveika gyvenima ,nekenk gamtai ,milek viska kas tave supa .Linkek visiems tik gero ir nereikes ne jokiu laimes akademijiu ....Zmones ir patys bunda Su Kurejo ir Visatos pagalba ,zeme apsivalo nuo blogio ...mano manymu turetu atsirasti tikru gyvenimo vedliu kurie aukotusi del zmoniu be jokio atligio ..Sekmes visiems rasti save ,padeti kitiems gyventi prasminga padoru gyvenima ,o kas teisus ar neteisus ne mum spresti ,ka mes gyvenime padarome blogo viskas pareina bumerangu ....

miegui

miegui portretas
kazkaip jinai pabudo :)))) miegojo miegojo miegojo tiek metu...astrologe...ko noret...o dabar pradejo reklamuotis-pabudo :)matyt geri pinigeliai uz tas pasakas,oi,paskaitas :)))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    1
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    8
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    12
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
  • Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“
    Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“

    Prie Dangės upės klaipėdiečiai aptiko nelegaliai suręstą namelį. Jie įtaria, kad buveinę sumeistravo benamiai. Artėjant sutemoms čia susirenka lėbautojų būrys, kuris neduoda ramybės kitapus upės gyvenantiems žmonėms. ...

    2
  • Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras
    Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras

    Klaipėdoje duris atvėrė jau ketvirtasis Lietuvoje JAV pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA aukcionų centras, kuriame automobilių prekybos verslu užsiimančios įmonės ir privatūs pirkėjai nuo šiol gaus užtikrintą paslaugą, impor...

    9
Daugiau straipsnių