Atėjusieji apsipirkti raginti nelikti abejingais smurtui

Klaipėdos šeimos ir vaiko gerovės centro darbuotojos šeštadienį prekybos centro „BIG“ foje surengė akciją, kuria siekė atkreipti klaipėdiečių dėmesį į smurto šeimose problemą.

Nuo 12 iki 14 val. ant juodų pakylų užlipusios trys juodais rūbais vilkinčios moterys simbolizavo patiriamą smurtą. Jų bendradarbė kalbino prekybos centro lankytojus, dalijo skrajutes su informacija apie galimą pagalbą bet kokio smurto atveju: fizinio, emocinio, finansinio. Taip buvo vykdoma akcija „Nelikite abejingi smurtui“.

„Mūsų tikslas kiekvienam pasakyti, kad su smurtu nereikia taikstytis, kad mes galime padėti įveikti šią bėdą. Nenorime, kad šeimos skirtųsi, norime, kad poros gyventų taikoje ir pagarboje“, - teigė akcijos dalyvės.

Moterys pasakojo, kad praeivės domėjosi jų pateikiama informacija, daugelis vyrų vaidino, kad akcijos dalyvių nė nepastebi.

Renginys skirtas Tarptautinei kovos su smurtu prieš moteris dienai, kuri minima lapkričio 25-ąją. Praeiviams buvo dalijamos Pagalbos moterims padalinio klienčių ir socialinių darbuotojų pasiūtos suvenyrinės suknelės, kurios tapo šios akcijos simboliu. Kiekvienos suknelės kišenėlėje kyšojo skrajutė apie pagrindines smurto rūšis ir pagalbos galimybes, patyrus smurtą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj  portretas
o tu kas .frankensteinas???????????

Trrr

Trrr portretas
Klara Cetkin, Roza Liuksemburg ir ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių