Atgimimo aikštę Klaipėdoje gaivins muilo burbulais

Trejus metus iš eilės kas antrą vasaros pirmadienį viešąsias miestų erdves užtvindo muilo burbulai. Miesto žaidimas „Burbuliatorius“ suburia žmones muilo burbulų pūtimui įvairiuose Lietuvos ir užsienio miestuose. Renginys pritraukia ne tik miesto gyventojus, bet ir svečius iš užsienio. Klaipėdoje tradicine „Burbuliatoriaus“ vieta yra Atgimimo aikštė, o Gargžduose – Savivaldybės aikštė, prie fontanų.

Vasaros pramogos „Burbuliatorius“ tikslas yra atgaivinti viešąsias miesto erdves, siūlant paprastą scenarijų: tereikia atsinešti muilo burbulų į vieną iš paskelbtų vietų ir kartu su kitais miestelėnais „užburbuliuoti“ ją. Muilo burbulai akimirksniu pakeičia erdvę ir suteikia nemažai džiaugsmo mažiems ir dideliems „Burbuliatoriaus“ dalyviams, kurie eksperimentuoja ne tik su paprastais, bet ir su milžiniškais muilo burbulais.

Kiekvienais metais „Burbuliatoriuje“ dalyvauja virš 10 Lietuvos miestų, tarp kurių yra Klaipėda, Gargždai, Kaunas, Panevėžys, Alytus, Joniškis, Šiauliai, Šilutė, Telšiai, Vilnius ir kiti. Prieš trejus metus kūrybinės grupės „Laimikis.lt“ inicijuotas miesto žaidimas kasmet pritraukia vis daugiau dalyvių: dalyvaujančių miestų sąraše yra Londonas, Kopenhaga, Lisabona.

Dalyvaujančių miestų sąrašas nuolat plečiasi. Detalesnę informaciją apie dalyvaujančius miestus ir renginio vietas galima sužinoti renginio organizatorių puslapyje http://laimikis.lt ir facebook grupėje „Burbuliatorius“: http://www.facebook.com/burbuliatorius . Šiais, 2011 metais, „Burbuliatorius“ įvyks birželio 13 d., 27 d.; liepos 11 d., 25 d.; rugpjūčio 8 d., 22 d., rugsėjo 5 d.  Renginio pradžia: 18.30.

Per trejus „Burbuliatoriaus“ gyvavimo metus žaidimas virto gera tradicija, apjungiančia skirtingus miestus: šio tarptautinio renginio ypatumas yra tas, kad miestai yra „užburbuliuojami“ tą pačią dieną. Pasak „Burbuliatoriaus“ iniciatorių šis renginys yra atviras, ir jo turinys priklauso nuo pačių dalyvių aktyvumo ir kūrybingumo. Todėl miesto muzikantai, žonglieriai ir kiti kūrybingi miestelėnai yra kviečiami nudžiuginti miestelėnus savo pasirodymais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių