Atgimimo aikštėje į griovelius pripylė skaldos

Prižiūrėtojai rado kuo pakeisti Atgimimo aikštės lietaus nutekėjimo kanalizacijos metalines groteles, kurios vis pavagiamos ar įkrinta į griovelius. Į pastaruosius pripilta skaldos.

Atgimimo aikštėje nuolat kyla problemų dėl lietaus nuotekų kanalizacijos. Ant griovelių uždėtos grotelės visiškai susidėvėjusios, jos nuolat sukrinta į ertmes.

Metalinės grotelės vilioja ir vagis. Prižiūrėtojams ne kartą teko jas keisti naujomis.

Klaipėdiečiai piktindavosi, kad atviri grioveliai, skirti lietaus vandeniui nutekėti, yra pavojingi. Neatsargus pėsčiasis gali užkliūti ar įkišti koją į ertmę ir susižaloti.

Prižiūrėtojai rado būdą, kaip Atgimimo aikštėje be didelių investicijų laikinai išspręsti problemą. Į lietaus nutekėjimo griovelius pripilta skaldos.

Nors miestiečiams toks gelbėjimo būdas pasirodė keistas, pabrėžiama, kad investuoti didelių sumų į lietaus kanalizacijos keitimą nenorėta. Po kelerių metų yra numatyta Atgimimo aikštės rekonstrukcija. Tada šios erdvės vaizdas pasikeis kardinaliai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad lietaus nuotekų tinklų priežiūra yra pavesta įmonei "Klaipėdos vanduo".

"Kalbėjome, kad reikia sutvarkyti lietaus vandens surinkimo griovelius Atgimimo aikštėje. Ten grotelės vis dingsta arba įkrinta. Įmonės "Klaipėdos vanduo" darbuotojai yra specialistai. Pasirinko tokį būdą ir aš jais pasitikiu", – tvirtino direktorius.

Pasak L.Dūdos, skalda netrukdys lietaus vandeniui subėgti ten, kur reikia, o žmonės neužkliūs ar neįkiš kojų.

"Atsibodo žaisti su tomis grotelėmis. Jos labai nepatikimos. Matyt, tokios suprojektuotos, nes tais laikais nebuvo geresnių", – teigė vadovas.

Jei dings ar įkris ir kitos grotelės, į jų griovelius taip pat žadama pripilti skaldos.

Atgimimo aikštės vaizdas ir toliau prastėja. Vėl nukrito ir dalis granitinių plokščių. L.Dūda tvirtino, kad pastarosios bus priklijuotos.

"Kai tokie šalčiai, negali nei tinkuoti, nei klijuoti. Atšils ir sutvarkysime", – teigė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lape

Lape portretas
Ta aikste ne klijuoti reikia, o pilnai atnaujinti. I ka panasus tas musu centras: jau trecia desimtmeti stukso buvusio "Baltijos" kino teatro griuvesiai, sovietmeciu dvelkia Atgimimo aikste, "uzkaltomis" medinemis durimis stovi "Viktorijos" viesbutis... Laukiama... :D

Ert

Ert portretas
Klijuoti, tinkuoti gal ir negali, o su atsparia šalčiui kramtoške bandėt lipinti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių