Atgims Minijos gatvės „vaiduoklis“

Ilgus metus merdėjęs Minijos gatvėje 19 numeriu paženklintas pastatas netrukus atgims naujam gyvenimui. Jį įsigijusi bendrovė į rekonstrukciją ketina investuoti kelis milijonus eurų.


 

Ilgus metus merdėjęs Minijos gatvėje 19 numeriu paženklintas pastatas netrukus atgims naujam gyvenimui. Jį įsigijusi bendrovė į rekonstrukciją ketina investuoti kelis milijonus eurų.

Yrantį Minijos gatvės namą ne vienus metus buvo bandoma maskuoti įspūdingų reklamų tentais. Šių metų vasarį pastatą įsigijusios bendrovės "Res Novella" vadovas Nerijus Tilindis tikino, kad šis ne itin malonus vaizdas netrukus ims keistis. Jau yra išduotas leidimas administracinio pastato rekonstrukcijai. Kol kas darbai dar nepradėti.

Dviejų aukštų pastatas Minijos gatvėje buvo pastatytas 1979 m. Bendras jo plotas siekia daugiau nei 1 tūkst. kv. metrų. Jo paskirtis buvo administracinė.

"Mūsų darbuotojai šį statinį 2007 m. įtraukė į apleistų pastatų sąrašą. Dabar, kai išduotas statybos leidimas, iš šio sąrašo mes jį išbraukėme", – sakė Klaipėdos savivaldybės Statinių priežiūros poskyrio vedėja Galina Čichun.

Pasak naujojo statinio savininko, po rekonstrukcijos ten turėtų atsirasti biuro pastatas. Pagal projektą statinys vietoje esamų dviejų aukštų turėtų iškilti iki keturių. Jo plotas išaugs iki 2,5 tūkst. kv. metrų.

"Fasadas bus modernus ir iš šiuolaikinių medžiagų. Aplinka tikrai pagražės. Į projektą ketiname investuoti apie 2 mln. eurų", – teigė N.Tilindis.

Bendrovė "Res Novella" ne taip seniai sutvarkė paveldo pastatą Liepų gatvėje, tačiau esą ten dar trūksta klientų.

Už šį pastatą įmonė sumokėjo apie 3 mln. litų, dar apie 5 mln. litų investavo į jo atgaivinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Tame pastate kiek atsimenu veike ir kepyklele. Skania konditerija ten gamindavo.

M

M portretas
Puteikis iš Klaipėdos dingo, tai ir miestas pradėjo renovuotis :D

seklys

seklys portretas
sakra - jei nesuspes iki puteikio gryzimo - niekada :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių