Atkeliaus šaltis ir krituliai

Į miestą atėjusi žiema uostamiestyje dar užsibus ir šį savaitgalį, ir kitą savaitę. Artimiausiomis dienomis bus debesuota, numatomi krituliai.

Į miestą atėjusi žiema uostamiestyje dar užsibus ir šį savaitgalį, ir kitą savaitę. Artimiausiomis dienomis bus debesuota, numatomi krituliai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys pastebėjo, kad šiandien kritulių tikimybė nedidelė, tačiau rytoj iš dangaus gali pabirti snaigių, leisis šlapdriba arba lis lietus.

Savaitgalį pūs šiaurės rytų, rytų 4–9 m/s vėjas. Paskutinėmis šios savaitės dienomis termometrai rodys nulį, o naktimis stos ties 1–3 laipsnių šalčio padala.

Skyriaus vedėjas pabrėžė, kad savaitgalį gali grasinti plikledis, todėl vertėtų pasisaugoti.

Kitą savaitę bus debesuota, tačiau pirmadienį dangus dar išliks nepratrūkęs. Kitomis savaitės dienomis protarpiais žadamas sniegas, šlapdriba ar lietus. Naktimis vėl galima sulaukti plikledžio.

Pirmadienį pūs 5–10 m/s rytų, pietryčių vėjas. Nuo antradienio jis kiek pasisuks ir ims pūsti iš pietų, pietvakarių.

Kryptį pakeitęs vėjas ims stiprėti ir įsismarkaus iki 10–15 m/s, dar vėliau savaitės dienomis siautės ir iki 15–20 m/s. L.Pakščio teigimu, vėjai stiprės, tačiau smarkesnių audrų kol kas neprognozuojama.

Pirmadienį dieną gyvsidabrio stulpelis stos ties 0–2 laipsnių šalčio žyma, kitomis dienomis šaltukas kiek atlėgs ir termometrai rodys apie 0–2 laipsnius šilumos.

Vis dėlto kiek šilčiau bus tik dienomis. Naktimis ant langų ornamentus raižys 0–3 laipsnių šaltukas.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar

Ar portretas
Ar tai saltis , jei O - 3 ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių