„Atlantas“ traukiasi iš A lygos (papildyta)

Penktadienį, likus valandai iki Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto posėdžio, kuriame turėjo būti patvirtintos visos A lygos čempionate žaisiančios komandos, pasirodė pranešimų, kad paskui FBK „Kaunas“ iš stipriausiosios lygos traukiasi ir Klaipėdos „Atlantas“.

„Atlantą“ remia Ūkio banko investicinė grupė (ŪBIG), kurios prezidentas yra Vladimiras Romanovas, remiantis ir „Kauną“.

Kaip ir kauniečiai, uostamiesčio klubas Lietuvos futbolo federacijai įteikė oficialų prašymą dalyvauti I lygoje, praneša futbolas.lt.

Tokiu atveju A lygoje liktų 5 ekipos - Panevėžio "Ekranas", Vilniaus "Vėtra", Marijampolės "Sūduva", "Šiauliai" ir Tauragės "Tauras".  Tiesa, "Vėtros" atstovai taip pat prabilo apie galimybę pereiti į I lygą.

Susidarusi padėtis svarstoma Nacionalinėje futbolo akademijoje nuo 15 val. vykstančiame Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto posėdyje, kuriame dalyvauja ir klubų atstovai.

Futbolas.lt žiniomis, "Kauno" prezidentas G.Ugianskis atsistatydino iš Nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) valdybos pirmininko posto. NFKA iki šiol buvo atsakinga už A lygos organizavimą. Naujasis NFKA vadovas turės būti išrinktas atskirame susirinkime.

LFF Vykdomojo komiteto ir klubų posėdyje buvo svarstoma galimybė sujungti A ir I lygą ir rengti bendrą čempionatą, taip pat alternatyvus variantas - priimti į A lygą kelis klubus iš I lygos ir sudaryti 8 arba 10 komandų čempionatą. Taip pat neatmesta galimybė, kad A lygoje žaistų ir 5 komandos.

Savo nuomonę šiais klausimas išreiškė visi klubai, tačiau nuomonės išsiskyrė. Po ilgų diskusijų galų gale nuspręsta, kad A lygą turėtų organizuoti LFF.

Iki kovo 24 dienos LFF turės pateikti čempionato nuostatus. Planuojama, kad A lygoje turėtų žaisti tos 8 komandos, kurios sutiktų rungtyniauti  - įskaitant ir pajėgiausias I lygos ekipas.

Klubai atsakymus pateiks iki kovo 26 dienos, o galutinis sprendimas bus priimtas dar viename LFF Vykdomojo komiteto posėdyje kovo 27-ąją..


Šiame straipsnyje: Atlantas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių