Atliekas rūšiuoja ne visi gyventojai

Melnragės gyventojai sulaukė kontrolierių vizito. Buvo tikrinama, kaip klaipėdiečiai rūšiuoja atliekas.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės ir Viešosios tvarkos skyrių darbuotojai vakar pusdienį praleido Molo gatvėje, kur spėjo apžiūrėti apie pusšimtį gyvenamųjų namų. Tarp jų – ir kelis daugiabučius.

Patikrinimo metu užfiksuoti šeši atvejai, kai biodegraduojančios (biologiškai skaidžios) atliekos gyventojų buvo sumestos į buitinių atliekų konteinerius.

Specialistai pažymėjo, kad minėtos atliekos turi būti metamos į atskirus maišus, o šie padėti šalia konteinerio.

"Kiekvienas namo gyventojas išstumia savo konteinerį, todėl nustatyti pažeidėjus nebus sunku. Pasižymėjome vietas, kur aptikome neteisingą rūšiavimą. Kviesime tuos žmones atvykti į skyrių. Bandysime aiškintis, kodėl taip elgiasi", – teigė Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausioji specialistė Rasutė Paulikienė.

Komunalinių atliekų rūšiavimą tikrinę specialistai užfiksavo įvairių pažeidimų. Buvo tokių, kurie į bendrą šiukšlių konteinerį sumetė statybines medžiagas.

"Vežėjai konteinerių su tokiu turiniu neėmė. Savininkas pirmiausia turės susitvarkyti. Taip pat radome supuvusių obuolių, žolių, šakų, lapų, kurie turi būti dedami į atskirus maišus", – kalbėjo pašnekovė.

Prasidėjus rudens sezonui, kontrolieriai žada dažniau organizuoti tokius patikrinimus. Anot R.Paulikienės, dar ne visi gyventojai varginasi rūšiuoti ir renkasi patį paprasčiausią kelią – visas šiukšles meta į arčiausiai esantį konteinerį.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė taip pat pastebėjo, kad miestiečiai neretai žaliąsias atliekas po lietaus ir rudens tvarkymosi darbų grūda tiesiai į komunalinių atliekų konteinerius. Pažeidusiųjų nustatytą rūšiavimo tvarką laukia įspėjimas arba bauda iki 579 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:p

:p portretas
Nebeturi ka veikti :D

****

**** portretas
Kol mokesiu uz kvadratura nerusiuosiu. Gyvenam dviese 91 kv kaimynai keturiese 34 yra logikos pas jus ....aisku yra bet esat vagys

kur konteineriai žalienoms

kur konteineriai žalienoms portretas
Kada miesto individualių namų kvartalai bus aprūpinti konteineriais, skirtais žaliosioms atliekoms? Gėda Klaipėdai, net maži miesteliai jais aprūpina namų gyventojus. Bausti tai greiti, gal pirma suteikit galimybę tvarkingai rūšiuoti šias sodo atliekas!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių