Atnaujinama „Sveikatolinijos“ veikla

Šiandien visame pasaulyje minima Sveikatos diena. Ta proga Lietuvoje atgyja „Sveikatolinija“ - konsultacijos telefonu sveikatos klausimais. Nuo šiol visi, norintys pasikonsultuoti su medikais, pasiteirauti jų nuomonės vienu ar kitu sveikatos klausimu, turėtų skambinti telefonu  8 693 18214. Linija veikia darbo dienomis nuo 9 iki 17 val. 

Idėjos sumanytojas Klaipėdos jūrininkų ligoninės Chirurgijos klinikos vedėjas doc. dr. Artūras Razbadauskas sako, kad pernai „Sveikatolinija“ sulaukė didelio žmonių susidomėjimo. Daugiausia žmonės skambino pasikonsultuoti mitybos, sveikos gyvensenos  klausimais. 

„Tai, kad yra nemažai žmonių, kenčiančių nuo pernelyg didelio svorio, pastebėjome po uostamiestyje rengtos akcijos „Sveikatobusas“. Specialiame autobusiuke žmonės galėjo pasitikrinti sveikatą - sužinoti savo svorį, kūno masės indeksą, riebalų raumenų masę, kraujo spaudimą. Deja, akcija parodė, kad klaipėdiečiai negali pasigirti nepriekaištinga sveikata. Kad suteiktume gyventojams kuo daugiau informacijos apie sveiką gyvenseną, subalansuotą mitybą, nusprendėme įsteigti „Sveikatoliniją“ - konsultacijas telefonu“ - , pasakojo A.Razbadauskas. 

Pasak mediko, įsteigti „Sveikatoliniją“ paskatino ir šiandieninė situacija sveikatos apsaugos sistemoje - tūkstančiui Lietuvos gyventojų tenka vos keturi gydytojai, todėl dažnas lietuvis yra priverstas laukti ilgose eilėse, norėdamas patekti pas gydytoją. Tikimasi, kad žmonėms „Sveikatolinija“ padės atsakyti į rūpimus sveikatos klausimus. O jeigu linijos medikai negalės suteikti reikiamos informacijos ar to neleis jų kompetencija, skambinantieji bus nukreipti tam tikrais telefonų numeriais ar adresais. 

Atšilus orams savo darbą pradės ir „Sveikatobusas“. Jame apsilankę žmonės gali pasitikrinti sveikatą - kvalifikuoti medikai matuoja ūgį, svorį, kūno masės indeksą (KMI), raumenų ir riebalų masę, nustato kraujo spaudimą, įvertina gyvensenos veiksnius ir jų įtaką sveikatai. Pernai „Sveikatobusas“ važinėjosi Klaipėdos mieste, šiemet ketinama maršrutą plėsti.


Šiame straipsnyje: sveikatolinija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių