Atnaujinimas – dar ne visuose kiemuose

Klaipėdiečiai, gyvenantys Baltijos prospekte ir Šilutės plente, jau seniai skundžiasi dėl senų kiemų, suskeldėjusių šaligatvių trinkelių, apšvietimo, trūkstamų vietų automobiliams. Džiugių žinių šių teritorijų gyventojams dar nėra, kadangi projektai, kurie šiuo metu įgyvendinami kitose miesto dalyse, užsitęs dar ne vienerius metus.

Reikia milijonų eurų

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė paaiškino, kad savo eilės dabar laukia 27 projektai, kai kurie – itin didelės vertės.

„27 projektai, kurie yra parengti, yra labai didelės vertės. Viską įgyvendinti reikia 15 milijonų eurų. Šiuo metu iš tų 27 įgyvendinama pirma ir antra pozicijos. Pirma – J. Janonio gatvėje esantys kiemai, vertė – 1,2 mln. eurų, antroje vietoje – Statybininkų pr., kuris šiais metais planuojamas užbaigti, šio projekto vertė – beveik 1,3 mln. eurų“, – pažymėjo vedėja.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kiti kiemai, kuriuos ruošiamasi atnaujinti ir dėl kurių jau pasirašytos sutartys, – Kauno g. 29, 31, 33.

Dar viena sutartis bus pasirašyta dėl Kauno 45, 47 ir Šilutės pl. 18. Sutarčių vertė viršija 1,2 mln. eurų.

„Šitas sutartis pradėjus vykdyti, mes pradėsime penktą poziciją – tik pirkimą Kauno g. 13, 15, 17. Vertė irgi bus gerokai virš milijono. Tie keletas projektų tikrai yra labai didelės vertės, ir savivaldybė neturi tokių galimybių imti jų labai daug, nes biudžetas yra skirstomas visiems“, – sakė I. Kubilienė.

Užtruks septynerius metus?

Anot I. Kubilienės, dėl parkavimo vietų plėtros irgi numatyta įgyvendinti tam tikrus projektus. Tačiau Baltijos pr. kiemų 27 projektų sąraše nėra.

„Mes visiškai neturime nė vieno Baltijos pr. kiemo. Kol nepersirisime per pusę, naujų projektų nerengsime. Tikrai neverta jų „gaminti“ į priekį. Duok Dieve, jeigu paspartinsime finansavimą, per septynerius metus įgyvendinsime“, – paaiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Dėl automobilių vietų gyventojai turi kelias galimybes. Gali rašyti savivaldybei prašymus, į kuriuos atsižvelgus gali būti nuspręsta greituoju būdu įrengti papildomas 15–20 vietų.

Svarbiausia, kad vieta atitiktų reikalavimus – nebūtų inžinerinių tinklų ir panašiai.

„Jeigu gauname tokius prašymus, mes svarstome, ir jeigu jie atitinka reikalavimus, galime įrengti greituoju būdu. Bet tai tėra tik parkavimo vietos, jokio apšvietimo, takų ir panašiai. Ateinančiais metais tokių vietų planuojame įrengti apie 15–20 kiemų. Gyventojai, jeigu turi tokią problemą (aišku, didžioji dalis pietinėje miesto dalyje turi), rašo mums prašymą, mes jį įtraukiame į sąrašą ir patikriname, ar galime tai daryti“, – kalbėjo I. Kubilienė.

Prisidėti gali ir patys žmonės

Kita galimybė – gyventojams prisidėti patiems.

„Gyventojai gali surinkti daugumą balsų ir priimti sprendimą. Dažniausiai per namo administratorių. Turime tokius du kiemus – Naujakiemio 15 ir keletą Debreceno kiemų. Žmonės surenka 10 proc. – savo dalį, prisideda prie projektavimo ir prie rangos darbų. Tuomet šitas kiemas į sąrašą įtraukiamas prioriteto tvarka. Tai reiškia, kad kitais metais projektuojame, dar kitais įgyvendiname. Bet čia reikia dirbti su gyventojais ir turėti labai stiprią poziciją iš visų, kad visi norėtų ir turėtų galimybę prisidėti“, – tikino I. Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip yra

taip yra portretas
va ka tik rode per tv zinias kaip PANEVEZY tvarko namu kiemus geni medzius cia faktas ir KLAIPEDOJE tas pats nuo liepos men prasau medziu isgeneti ir kurie uzsoja saule ispjauti nes vasara gyvename,,,,,miske,,,, reikia elektra jungti bet kol kas ne krus

Valdžios gyviai

Valdžios gyviai portretas
ir toliau nori kad miestai iš išorės atrodytų taip kad visi žiūrėdami manytų kad žmonės čia gyvena tikrai europietiškai:D) O kad butai nušiurę, baldai dar iš sowietmečio ir gyventojas maitinasi makaronais su kruopom čia x uinia? Prievartauja lietuvius su ta renovacija ir dar mėto ,,renovacija - dar ne visuose kiemuose":D) Už ką tą renovaciją daryt? Iš kur tų pinigų tiek imt? Sodinat žmones preivarta į bankų vergystę, nusirašo kas tik prieina sumas į šoną o net nekokybiškai padariusių darbus nenubaudžiat ir neišieškot nuostolių. Vėl pats gyventojas turi eit į teismus (niekam tikusius), pats vėl dėt pinigus ir t.t. Kiek tokių atvejų jau yra buvę? Tep kad neerzinkit visuomenės su tom renovacijom kurios duoda tik abejotiną naudą

runkeliui iš Rumpiškės gatvės

runkeliui iš Rumpiškės gatvės portretas
užkniso tas Rumpiškės g. idiotas.Netvarkė---blogai,sutvarkė-vėl blogai.Visa centrinė miesto dalis moka už parkavimą ir neinkščia.Nepatinka-kraustykis į pietus ir nemokėk ,nes neturėsi kur pastatyti savo kledarą
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių