Atnaujintas mašinų judėjimas į Rusnę

Potvynis ir toliau traukiasi, vandens lygis visose pamario upėse slūgsta. Šilutės rajone krašto kelyje Šilutė-Rusnė 7-ame kilometre yra apsemtas 397 m ilgio kelio ruožas, vandens gylis čia siekia 12 cm žymą. Šioje atkarpoje kelininkams nustumdžius ledo sangrūdas atnaujintas transporto judėjimas.

Dėl ilgą laiką vyravusios itin žemos oro temperatūros, kelyje į Rusnę apsemtame ruože buvo susidariusios pavojingos ledų sangrūdos, kurios net vartė kelio ženklus. Vakar popiet jas kelininkai intensyviai valė, o šiandien, kai vandens gylis besiekia 12 cm ir ant šio kelio nebetrukdo sangrūdos, transporto priemonėms per užlietą atkarpą leidžiama važiuoti pačioms.

Gyventojų kėlimas per užlietą kelią į Rusnę vyksta įprastu autobusų grafiku. Juos nuo pirmadienio 17.30 val. kelia Šilutės autobusų parko spec. transporto priemone "MAN CAD". 

Pamario upėse vandens lygis per praėjusią parą dar labiau slūgo, spaudžiantis šaltis jį ir toliau veržia ledu. Nemune ties Panemune per praėjusią parą nuslūgo 15 cm, ties Šilininkais - 17 cm, ties Rusne - 13 cm, Minijos upėje ties Lankupiais nuslūgo 9 cm. Stichinės ribos jis nebeviršija nei vienoje atkarpoje.

Šilutės rajono teritorijoje po vandeniu dar yra 27,3 tūkstančių hektarų teritorija, kurioje yra apsemti 9 kaimai su juose esančiomis 66 sodybomis, kuriose gyvena 201 gyventojas. Apsemti ar dėl ledo lyčių yra neišvažiuojami 12 rajoninių kelių ruožai, iš viso - 43,267 km, vandens gylis siekia 1,5 m. Taip pat apsemti ir  neišvažiuojami 22 vietinės reikšmės kelių, iš viso - 31,92 km, vandens gylis juose siekia apie 60 cm.

Pagėgių savivaldybės teritorijoje yra apsemti 8 kaimai su juose esančiomis 21 sodybomis, kuriose gyvena 85 žmonės. Iš viso po vandeniu ar ledu yra 10,2 tūkstančių hektarų teritorija. Apsemti ar sukaustyti ledo lyčių ir yra neišvažiuojami septynių rajoninių kelių ruožai - iš viso - 46 km. ir 45 kilometrai vietinės reikšmės kelių. Vandens gylis siekia apie 20-130 cm.


Šiame straipsnyje: Rusnėpotvynis pamaryje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių