Atnaujintas Parnidžio pažintinis takas

Neringoje atidarytas atnaujintas Parnidžio pažintinis takas, esantis Nidos gyvenvietės pietinėje dalyje. 1800 m ilgio takas papildytas  9 informacinėmis rodyklėmis, kurios padės lengviau rasti kelią link Parnidžio kopos.

„Rodyklėmis siekiama nukreipti lankytojų srautus nuo Parnidžio kopos rytinio šlaito į šiaurinį mišku apaugusį šlaitą bei skatinti pėsčiųjų turizmą, mažinant transporto srautus į Parnidžio kopą“, -teigė Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės pavaduotoja Lina Dikšaitė. Rodyklės ne tik nurodo kryptį ir atstumą, bet ir informuoja apie pėsčiųjų trasą bei sveikatingumo taką, primena Parko lankymo taisykles.

Ateityje, bendradarbiaujant Kurčių nerijos nacionalinio parko direkcijai ir Neringos savivaldybei, takų bus atnaujinta daugiau.  

Parnidžio kraštovaizdžio draustinyje Parnidžio pažintinis takas buvo įrengtas 2002 m. Takas prasideda pamaryje, kopos papėdėje, veda ant kopos iki Saulės laikrodžio vėliau pro kalnapušių mišką iki pagrindinio stendo, kuris stovi prie Taikos gatvės ties mašinų stovėjimo aikštele. Viso take yra 14 informacinių stendų, kurie supažindina lankytojus su Kuršių nerijos augalų ir gyvūnų pasauliu, geologija, bei istorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių