Atostogas prasitęsė ne visi mokiniai

Po naujamečių atostogų į pamokas grįžti ketvirtadienį turėję uostamiesčio mokyklų mokiniai nebuvo patenkinti tokiu atostogų sutrumpinimu. Būta nuojautos, kad dalis mokinių savavališkai neateis, tačiau šie nuogąstavimai nepasitvirtino.

Mokiniai tarėsi protestuoti

Šiemet žiemos atostogos Lietuvos mokinukams buvo neįprastos. Į klases jie buvo priversti ateiti ne pirmadienį, kaip tai būdavo anksčiau. Tarp atostogų ir savaitgalio įsiterpė dvi darbo dienos.

Mokinukai važiavo miesto autobusais snausdami, jiems akivaizdžiai trūko miego.

Ne viena mama, atvedusi pradinuką į mokyklą, pasakojo, kad mažieji labai sunkiai kėlėsi ir pyko dėl pernelyg greitai pasibaigusių atostogų.

Vyresnieji kai kurių Klaipėdos mokyklų mokiniai internetu dalijosi raginimu susivienyti ir šias dvi dienas neiti į mokyklą, raginimą vadindami protesto akcija "Mes ne robotai".

Vienoje gimnazijų, neoficialiais duomenimis, ketvirtadienį pamokose dalyvavo tik apie pusė mokinių. Tačiau mokyklų vadovai sutartinai tvirtino, kad klasėse nebuvo vos vieno kito moksleivio.

Tėvai rašė prašymus

Vytauto Didžiojo gimnazijos direktorius Stasys Ruiba tikino, kad ketvirtadienis netapo išskirtine diena, į mokyklą neatėjusių gimnazistų buvo nedaug. Tiesa, kelių mokinių tėvai iš anksto buvo raštu informavę, kad bus išvykę į kelionę, todėl vaikai negalės dalyvauti pamokose. Tačiau didesnė dalis jų pranešė nebūsiantys prieš Kalėdas. Iš bemaž 600 gimnazistų apie 10 buvo pranešę keliausiantys su tėvais ir todėl negalėsiantys mokytis.

"Pagal Švietimo ir mokslo ministerijos patvirtintą ugdymo planą tėvai gali oficialiai prašyti leidimo išsivežti vaikus iki 10 dienų per vienerius mokslo metus. Anksčiau to oficialiai nebuvo, dabar jau įteisinta", – paaiškino direktorius.

"Vaivorykštės tako" gimnazijoje taip pat nebūta bėdų dėl mokyklos nelankymo. Tiesa, septyni abiturientai kartu su direktore išvyko į misionierišką kelionę, tad praleido pamokas.

Abejoja nauja tvarka

E.Balsio menų gimnazijos vadovas Gintautas Misiukevičius pripažino oficialios statistikos nevedęs, į klases užsuko, bet didelio moksleivių trūkumo nepastebėjo. Mokytojos teigė, kad buvo neatėjusiųjų dėl ligos.

Direktorius tikino, kad kai kurie būsimųjų muzikantų mokytojai net džiaugėsi, kad šios dvi dienos – geras būdas įsivažiuoti į mokslus, savotiška uvertiūra.

"Aišku, kad tas dvi dienas galėjo pridėti prie atostogų, tai nebūtų kažko labai pakeitę", – atviravo G.Misiukevičius.

"Vitės" progimnazijai vadovaujanti Renata Venckienė neslėpė, kad būta baimės, jog mokykla bus apytuštė, tačiau ketvirtadienį joje nebuvo apie 10 proc. moksleivių. Panašu, kad dalis jų negrįžo iš kelionių arba serga. Pasak R.Venckienės, gripo epidemijos metu klasėse būna kur kas mažiau vaikų.

"Vyturio" progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vilija Balsienė taip pat tikino, kad klasėse pasigesta tik apie 5 proc. moksleivių. Pedagogės manymu, kur kas logiškiau būtų leisti vaikams dar pailsėti.

"Nelabai suprantu, kam reikalingos atostogos vasario mėnesį, kai po penktadienio – Vasario 16-osios – bus dar savaitė atostogų. Geriau būtų ilgesnės kalėdinės atostogos. Ministerija taip sudėliojo, ir mes paklūstame", – nuomonę dėstė V.Balsienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tevas

Tevas portretas
mokinukai vaziavo snausdami autobusuose.Nejaugi tevai tuokie nerupestingi kad nepasirupino vaiku polsiu ir jie kazkur kazka iki velumos dare ir dabar kaltina kitus.Jus teveliai kalti kad nesirupinate savo vaikais ir ju polsiu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių