Atostogavo ir Klaipėdos miesto valdžia

Baigiantis rugpjūčiui galimybe pailsėti pasinaudojo nemažai svarbių uostamiesčio valdžios atstovų. Tarp ką tik baigusių atostogauti – Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas. Tiesa, atitrūkti nuo darbų vasarą pavyksta ne visiems valdininkams.

Laiką skyrė šeimai

Į darbą šiandien grįžo Klaipėdos meras V.Grubliauskas. Jo poilsis prasidėjo rugpjūčio 14 d.

Kiek daugiau nei savaitę atostogų miesto vadovas tradiciškai leido su šeima – ilsėjosi Ukrainoje, Odesoje.

V.Grubliauskas patikino, kad kelionės įspūdžiai – patys geriausi, o poilsis pastaruoju metu vis labiau populiarėjančiame krašte pranoko šeimos lūkesčius.

Tarp gausybės smagių potyrių miesto vadovas paminėjo ir apsilankymą viename Odesos delfinariumų, kuris taip pat paliko gerą įspūdį. Be to, V.Grubliauskas akcentavo aktyvią delfinariumo reklamą.

Lepino šiluma

Meras pasakojo, kad visas atostogas džiugino puikūs orai – termometrų stulpeliai rodė daugiau nei 30 laipsnių aukščiau nulio, o vandens temperatūra siekė apie 23 laipsnius šilumos.

Be to, V.Grubliauskas pastebėjo, kad tiek skrydžių į Odesą, tiek maitinimo kainos tikrai yra įkandamos, neblogai išvystyta infrastruktūra. Anot jo, suprantama, kodėl ši kryptis tampa vis dažnesniu gyventojų pasirinkimu.

"Atostogaudamas čia sutikau daug lietuvių, nebūtinai klaipėdiečių, tačiau apskritai žmonių iš Lietuvos", – pridūrė miesto vadovas.

V.Grubliauskas pripažino, kad kasdienius darbus kiek pamiršti pavyksta tik išvykus.

"Vargu ar poilsis būtų visavertis, jei neatsiplėščiau nuo jų. Tačiau Odesoje daugelyje vietų labai gerai veikia Wi-Fi ryšys, tad aktualijas siekiau ir tokiu būdu", – neslėpė meras.

Šiomis dienomis atostogauja ir uostamiesčio mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė. Vicemerės poilsis numatytas nuo rugpjūčio 21 d. iki rugsėjo 1 d.

Nepamiršo ir miesto

Šią savaitę po atostogų į darbą grįžo uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas. Jis ilsėjosi rugpjūčio 14–18 d.

Administracijos direktorius su šeima taip pat buvo išvykęs į užsienį – lankėsi Berlyne. Keliaudamas S.Budinas kartu žvalgėsi ir Klaipėdai patrauklių idėjų.

"Labiau ilsėjausi. Norėjau apžiūrėti Berlyną, kadangi jame įgyvendinama nemažai įdomių miesto atkūrimo projektų. Susijungus dviem Berlynams – rytų ir vakarų – mieste atsiranda naujų erdvių. Berlyno atkūrimo klausimai yra gana įdomūs", – kalbėjo pašnekovas.

S.Budinas pastebėjo, jog Berlyno pavyzdys rodo kur kas didesnę kultūros paveldo apsaugos laisvę, nei ji yra Lietuvoje ar Klaipėdoje. Pašnekovo teigimu, Vokietijos sostinėje imamasi kur kas drąsesnių sprendimų, nebijoma jungti tai, kas nauja, ir tai, kas sena.

"Man apskritai buvo įdomu pamatyti patį Berlyną, pasisemti naujų idėjų", – dėstė pašnekovas.

Ilsėtis nori vasarą

Pastaruoju metu atostogauja ir daugiau aukštas pareigas einančių uostamiesčio valdininkų.

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė teigė, kad rugpjūčio 17–23 d. ilgiau nei vieną dieną poilsiavo savivaldybės administracijos pavaduotojas Aleksandras Michailovas, Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas ir Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Pašnekovės teigimu, paprastai savivaldybės darbuotojai atostogauti pageidauja šiltuoju metų laiku, tačiau ne visuomet būtent šiuo laikotarpiu valdininkams pavyksta jų išeiti.

"Visi, žinoma, nori vasarą, tačiau stengiamės taip organizuoti darbą, kad nesutriktų veikla ir gyventojai būtų aptarnaujami kokybiškai bei laiku, todėl įvairiai dėliojame", – aiškino I.Gelžinytė-Litinskienė.

Pastebima, kad neretai darbuotojai savo laisvadienius dar derina ir prie vaikų atostogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių