Atostogų nuotaikomis gyvenanti Palanga svečiams atskleidžia vis kitokį savo veidą

  • Teksto dydis:

Kaip ir kasmet, vasarą Palangoje netyla poilsiautojų bei pramogautojų šurmulys. Įpusėjus atostogų sezonui rasti nakvynę didžiausiame šalies kurorte vis dar įmanoma. Tiesa, reikėtų pasistengti. 

Atostogų metas

Pastarosiomis dienomis svečių skaičius Palangoje itin ženkliai išaugo. Vien į Turizmo informacijos centrą kasdien užsuka daugiau nei pusė tūkstančių poilsiautojų.

Tačiau tai – tik maža dalis kurorto svečių, pasirinkusių poilsį Palangoje.

Kasmet atostogaujantieji Palangoje žino, jog, norint išvengti bereikalingo streso, nakvyne kurorte verta pasirūpinti iš anksto. Dauguma taip ir daro – dažniausiai viešbučius rezervuoja internetu. Iš anksto nepasirūpinusieji nakvyne, atvykę į Palangą, turi pasistengti, bet, pasak TIC-o direktorės Alos Valužienės, rasti, kur apsistoti, galima. „Vienur ar kitur, tačiau laisvų vietų dar randame“, – sakė A Valužienė.

Vilioja pramogos

Vilioja didžiausias šalies kurortas poilsiautojus viskuo – tiek jūra bei baltu paplūdimio smėliu, tiek kultūriniais bei sportiniais renginiais, triukšminga J. Basanavičiaus gatve, Birutės parko ramybe...

Milda Jašinskaitė iš Telšių į Palangą du drauge atvyko vos vienai dienai. „Daug žmonių, visokių pramogų čia yra, pajūris. Verta atvykti į Palangą, kad ir vos kelioms valandoms“, - įsitikinusi telšiškė, šįkart sprendimą važiuoti į kurortą priėmusi spontaniškai.

Kokios pramogos vilioja jaunimą? „Pasideginti kopose, pasivaikščioti J. Basanavičiaus gatve, užmegzti naujų pažinčių, išplaukti laivu į jūrą“, – sakė M. Jašinskaitė.

Jei diena saulėta, be abejo, dauguma kurorto svečių plūsta į paplūdimius. Pavakare kone visi patraukia į turistų pamėgtą J. Basanavičiaus gatvę. „Tai – miesto arterija, kurios, atvykus į Palangą,  neįmanoma neaplankyti. Kai turistai iš užsienio, užsukę į TIC-ą, ima domėtis mūsų nacionaline virtuve, būtinai pasiūlome apsilankyti J. Basanavičiaus gatvėje, tapusioje vieno kilometro ilgio restoranu po atviru dangumi“, – kalbėjo A. Valužienė.

Staigmenos parke

Šiais metais Palanga savo svečiams siūlo kaip niekad daug kultūrinių renginių, ir tai suprantama – Palanga yra šiųmetė Lietuvos kultūros sostinė. „Turistams tai akcentuojame, ir jie labai domisi kurorto kultūriniu gyvenimu. Beveik visi, užsukusieji į TIC-ą, neišeina be renginių katalogo“, – sakė TIC-o direktorė.

Netikėtumų kupina atrakcija kurorto svečiams tampa ir vienas iš gražiausių Rytų Europoje Birutės parkas. Nusprendę ramiai praleisti popietę, kurorto svečiai čia netikėtai sutinka tyliai bevaikštančius grafus Tiškevičius – aktorius, pasidabinusius 19 a. pabaigos grafų Tiškevičių laikų drabužiais.

Parke galima išvysti ne tik grafus, bet ir jų tarnaites, guvernantes, prižiūrinčias mažąją grafaitę, smuikininką ar sodininką, besirūpinantį parko grožiu. Su praeiviais personažai nebendrauja – taip siekiama išlaikyti paslaptingumą ir solidumą.

Pasukę link parko rotondos, kurorto svečiai netikėtai čia sutinka Palangos orkestrą, kviečiantį nemokamai pasimėgauti pučiamųjų muzika. Tris kartus per savaitę rengiami nemokami koncertai kaskart į parką privilioja apie pusę tūkstančio muzikos mylėtojų.

Poilsis vaikams

Daug gerų žodžių Palangai negaili ir šeimos, į kurortą atvykusios su savo mažyliais. Itin populiarus tarp jaunų šeimų – prieš metus atidarytas Vaikų parkas, kuriame įvairaus amžiaus mažieji miesto svečiai gali nemokamai mėgautis įspūdingais jūrinės tematikos žaidimų įrenginiais saugioje, vaikams pritaikytoje aplinkoje. O tėvai tuo metu gali pasimėgauti trumpu atokvėpiu.

„Labai seniai buvau lankiusis Palangoje, tad, kai sesuo pasiūlė, mielai atvažiavau čia“, – sakė šiaulietė Rita Tkačiova, Palangoje besiilsinti su savo 15 mėnesių amžiaus sūneliu. Moteris džiaugėsi, jog atostogauti su vaikais Palangoje puiku ir dėl to, kad šiame kurorte – labai palankios gamtinės sąlygos.

„Čia jaučiamės labai gerai: einame prie jūros, vaikai žaidžia su smėliu, mėgaujasi karuselėmis. Aišku, šios atostogos – daugiau vaikų, o ne mamų poilsis“, – šypsojosi  moteris.

Pramogos dviratininkams

Puikiomis gamtinėmis sąlygomis pasižyminti Palanga yra itin patraukti ir aktyvų laisvalaikį mėgstantiems svečiams. Puikiai išplėtota dviračių takų infrastruktūra, galimybė išsinuomoti dviratį ar velomobilį – dar viena iš daugybės atrakcijų, į Palangą viliojančių sporto mėgėjus.

„Atvykę į kurortą ieškome visko – ir gamtos, ir ramybės, ir šurmulio. Ir viso čia galima atrasti“, – teigė kybartiškis Raimondas Dailidavičius, su seserimi Jolanta bei vaikais apsistojęs Šventojoje.

Kol vyresnėlis lieja prakaitą krepšinio stovykloje, Raimondas, Jolanta bei penkiametis jos sūnus Lukas kurorte puikiai leidžia laiką. „Į Palangą atsivežėme dviračius, tad mielai važinėjamės. Trasos geros, tad kasdien numiname apie dvidešimt ar trisdešimt kilometrų“, - sakė R. Dailidavičius.

Kasmet gražėja

Kasdien su turistais bendraujanti TIC-o direktorė A. Valužienė atkreipė dėmesį, jog kurorto svečiai pastebi ir labai teigiamai vertina pokyčius Palangoje. „Tie, kurie daug metų važiuoja ilsėtis į Palangą, pastebi, kad kasmet gerėja miesto infrastruktūra, tvarkomos gatvės“, – sakė A. Valužienė. Svečių žvilgsniai nepraslysta ir pro įspūdingus gėlynus, kurių skaičius kurorte kasmet vis auga.

Birutė ir Pranas Vėtos iš Rokiškio rajono jau devintus metus atostogauja Palangoje. „Malonu čia – gražu, tvarkinga, švaru, daug gėlių. Palanga keičiasi į gerąją pusę.

Labiausiai krenta į akis miesto puošimas gėlėmis, gražinama J. Basanavičiaus gatvė“, – vardijo sutuoktiniai.

Rokiškėnai mielai lankosi kurorte rengiamose parodose, ieško naujovių. Nuostabiausia vieta Palangoje jiems – J. Basanavičiaus gatvė. „Taip pat ne vieną ir ne dešimt kartų užsukame į Birutės parką, užlipame ant Birutės kalno, - sakė P. Vėta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių