Atrakcija Palangoje – šokanti J. Basanavičiaus gatvė

Už Baltijos jūrą šeštadienį smarkiau bangavo J. Basanavičiaus alėja, kurioje daugiau nei tūkstantis šokėjų sukėlė tikrą šokių audrą.

Tarptautinis šokių festivalis „Palangos ritmu“ kurorte vyko jau aštuntą kartą. Ir šiemet į jį suvažiavo apie tūkstantis šokėjų iš įvairių Lietuvos miestų.

Festivalis kulminaciją pasiekė šeštadienį, kai vidurdienį minia šokėjų J. Basanavičiaus gatvėje išsirikiavo šokti linijinių šokių.

Šokėjai užtvindė J. Basavavičiaus gatvę nuo Birutės alėjos iki pat jūros tilto. Alėjos ruožas mirguliavo įvairiomis spalvomis, nes šokėjos nestokojo išradingumo, kaip apsirengti.

Beje, daugelis šokėjų buvo pagyvenusio amžiaus ir moterys. Tarp jų matėsi ir keli vyrai. „Žiūrėk ir pavydėk“, – skelbė užrašas ant vienos komandos marškinėlių. Taip moterys visus tarsi norėjo užkrėsti šokio virusu ir įrodyti, kad šokti gali bet kas.

Minia šokėjų šoko net 11 šokių, kurių mokėsi ne vieną mėnesį, todėl jų sinchronu liko sužavėtas kiekvienas.

Ir nors kartais kuri nors šokėja nepataikydavo į ritmą ar netiksliai atlikdavo žingsnelį, nuo jų veido nedingo šypsena.

Šokiai buvo itin šiuolaikiškai energingi, persipynę su Lotynų Amerikos ar klasikinio šokio elementais, todėl jau po trečio šokio moterų veidus išpylė raudonis, o po ketvirtojo teko šluostytis prakaitą.

Nepaisant šių sunkumų, šokėjai garantavo, jog į Palangą sugrįš ir kitais metais. Juo labiau, kad šis renginys tapo itin didele atrakcija poilsiautojams. Fotografuojančiųjų šokėjas, matyt, buvo ne mažiau nei pačių šokančiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ      portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti Vengrijos žemės ūkio sklypus. Tačiau Lietuvos įstatymų leidėjams vengriškas pavyzdys yra nereikalingas. Todėl mes patys išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Lietuvos žemės referendumo savanorių grupė didėja, bet nėra pakankamai didelė pradėti parašų rinkimą. Labai trūksta žmonių, kurie galėtų padėti organizuotis ir platinti žinią. Reikalinga suburti bent 3000 žmonių savanorių grupę daugiau nei 300000 parašų surinkimui. **************************************************** Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt **************************************************** Šie metai yra lemtingi Lietuvai. Aktyviai dalyvaukim v i s i.

pabėgęsŽiūrovas

pabėgęsŽiūrovas portretas
Labai norėjau pažiūrėti vakarinį koncertą, bet turėjau palikti aikštę, nes garsas buvo beprotiškai garsus ir idiotiškai blogas. Šito dar nesu matęs. Daugiau 15 min toks kankinimas sunkai atlaikomas. Užjaučiu žiuri dėl tos kankynės ir dar dėl ansamblių lygio (tų, kuriuos spėjau pamatyti kol galva nenuvažiavo ir nepabėgau).

Kitas ziurovas

Kitas ziurovas portretas
Turbut sokti nemoki ir pabegai :) mes su zmona ziurejom ir patys sokio zingsnelius gaudem, viskas buvo super!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių