Atramas gelbėja nuo korozijos

Uostamiestyje perdažomos gatvių apšvietimo atramos, kurias labiausiai paveikė korozija. Šį sezoną numatoma atnaujinti daugiau nei tūkstantį stulpų. Pabrėžiama, kad ateityje tokių darbų nebereikės.


 

Uostamiestyje perdažomos gatvių apšvietimo atramos, kurias labiausiai paveikė korozija. Šį sezoną numatoma atnaujinti daugiau nei tūkstantį stulpų. Pabrėžiama, kad ateityje tokių darbų nebereikės.

Klaipėdos gatvėse yra įrengta 14 tūkst. apšvietimo stulpų. Šį sezoną numatyta perdažyti apie 1 tūkst.

Įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Algimantas Laurinavičius informavo, kad šie darbai atliekami kasmet. Išlaidos jiems įskaičiuojamos į bendrą apšvietimo priežiūrą.

"Kasmet patikriname atramas. Žiūrime, kurios labiausiai pažeistos korozijos ir jas perdažome. Paprastai jų būna iki 2 tūkst. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai stulpus reikia pakeisti į naujus", – pasakojo vadovas.

Pasak A.Laurinavičiaus, mieste yra įrengta keli tūkstančiai cinkuotų gatvės apšvietimo atramų. Jų dažyti nebereikia. Taip pat dalis yra gelžbetoninių, kuriomis taip pat rūpintis nebetenka.

Vadovas atkreipė dėmesį, kad tobulėja ir dažymo technologijos. Dažai išsilaiko ilgiau. Anksčiau atramas reikėdavo perdažyti vidutiniškai kas dvejus metus. Dabar dažai išsilaiko ir 5–6 metus.

"Ateityje dažyti atramų nebereikės. Jos visos bus cinkuotos. Kiek užtruks senąsias atramas pakeisti naujomis, neaišku. Dalis jų buvo įrengta prieš 30 metų. Artėja laikas, kai jas reikės pakeisti", – komentavo generalinis direktorius.

A.Laurinavičius pasakojo, kad mieste galvota įrengti plastikines gatvės apšvietimo atramas, tačiau jos, panašu, nepasitvirtino. Tokie stulpai buvo pastatyti Kairių gatvėje, kurios atnaujinimu rūpinosi uostas. Per vieną audrą kelios atramos buvo nulaužtos.

"Dabar pradėjome abejoti, ar plastikinės atramos tinkamos pajūriui. Uostamiestyje dažnai būna vėjuota. Kyla stiprios audros. Plastikinės atramos vėjo gali neatlaikyti. Tad orientuosimės į cinkuotąsias", – tvirtino vadovas.

A.Laurinavičius atkreipė dėmesį, dažniau atramos rūdija parkuose. Tam įtakos turi ir ant jų besišlapinantys šunys. Be to, jos plonesnės nei įrengtosios gatvėse, labiau pažeidžiamos korozijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių