Atsakingai rengiamasi Jūros šventei

Jūros šventei ir didžiųjų burlaivių regatai "The Tall Ships Races" rengiamasi iš peties. Fiestos, kuri vyks paskutinį liepos savaitgalį, metu dirbsiančios tarnybos koordinuoja savo veiksmus. Jos bandys užtikrinti, kad renginiai prabėgtų sklandžiai.

Antradienį uostamiesčio savivaldybėje susirinko visų tarnybų atstovai, kurie per Jūros šventę rūpinsis pramogautojų saugumu, tvarka ir susisiekimu.

Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, šiųmetė fiesta bus viena didžiausių istorijoje, tad tik susitelkus ir koordinuojant veiksmus ji nepateiks nemalonių staigmenų.

Pasitarimo metu apžvelgtos tvarką ar saugumą mieste užtikrinsiančių institucijų pareigos.

Aptarta ir kaip bus sprendžiamas mugės prekeivių automobilių statymo klausimas. Praėjusiais metais ši problema sukėlė nemažai aistrų. Tada verslininkai buvo linkę mokėti baudas, o mašinas palikdavo šalia prekybos vietų.

"Manau, turėtume ieškoti racionalaus ir protingo kompromiso", – teigė V.Grubliauskas.

Miesto vadovas siūlė sudaryti galimybes leidimą prekiauti gavusiesiems vieną automobilį statyti šalia prekybos vietos, tačiau įpareigoti, kad ta erdvė liktų tokia, kokia buvo prieš tai.

Sutarta, kad prekeiviai po vieną automobilį galėtų palikti prie savo prekybos vietų visoje Danės gatvėje.

Tarp gausybės aptartų klausimų akcentuota ir infrastruktūra. Atsižvelgiant į tai, kad šventė bus didesnė, ketinama pastatyti daugiau biotualetų, vandens talpyklų, konteinerių.

Viešojo transporto organizatoriams išskirtinių klausimų dėl šventės metu numatomų eismo schemų ar jų derinimo nekilo.

Per Jūros šventę viešasis transportas kursuos maždaug iki 3 val. nakties, tad keblumų neturėtų kilti net ir tiems, kurie miesto centre ketina likti iki pat vakarinių programų pabaigos.

Pasitarimo metu dėmesys atkreiptas ir į Molo gatvę. Tą dieną, kai išplauks burlaiviai, čia kelioms valandoms numatomi automobilių eismo bei stovėjimo apribojimai.

Tuo metu ketinama kiek sutrumpinti viešojo transporto trasas. Planuojama, kad autobusai važiuos iki Melnragės centro.

Renginio metu uostamiesčio gelbėtojai ketina sustiprinti ir pailginti budėjimo Danės upėje laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Neatlaikė Putino subinlaižių galvelės intensyvios terapijos seansų Kremliaus propaganda: vienas jau pusę metų, kaip katė su pūsle, laksto po visus komentarus su APKALTA, o anonimas-RUSAS, apart šlapimo nelaikymo bėdų, dar ir čiulpiku tapo.

to degradei Radvilėi Rumšienėi

to degradei Radvilėi Rumšienėi portretas
DANGES upe teka per musu miesta,ismok istorija.

komunai

komunai portretas
Dangės upėje
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių