Atsidavimas: pareigūnė Klaipėdos policijoje dirba jau 38 metus

  • Teksto dydis:

Kas lemia tai, kad būtum tikras savo darbo aistruolis? Asmeninių savybių, tokių kaip užsispyrimas ir kantrybė, derinys? Pastovumas visur?

Klaipėdos apskrities policijoje tarnauja keletas pareigūnų, kurių tarnybos stažas viršija 30 metų. Viena iš jų – Migracijos skyriaus Užsieniečių reikalų poskyrio specialistė Regina Osipenko. Birželio 18 d. sukaks 38 metai, kai pareigūnė tarnauja Klaipėdos policijoje.

Psichologiją studijavusi moteris pasakoja pradėjusi dirbti Konvojaus padalinyje, vėliau užsiėmusi asmens paieška, o bemaž tris dešimtmečius jau tarnaujanti Migracijos skyriuje. Jei būtų leista, Regina Osipenko teigia, kad tikriausiai nieko gyvenime nekeistų.

Jai patinkąs darbas su žmonėmis, patinkančios kolegės, su kuriomis daug metų atlieka panašų darbą. „Pati mano tarnyba yra įvairi ir įdomi“, – sako pareigūnė. Žinoma, kaip psichologė, ji nesibodi bendravimu, naudojasi studijų metais įgytomis žiniomis, kai reikia nuraminti kartais įsiaudrinusius, nesklandumų ar nesusipratimų ištiktus užsienio piliečius.

Svarbų vaidmenį pareigūnės gyvenime ir tarnyboje užima sportas: užsiėmusi lengvąja atletika bei plaukimu nuo ankstyvos jaunystės, ši policininkė nuolat dalyvauja Lietuvos ir Klaipėdos apskr. VPK varžybose, neatsisako išbandyti ir akies taiklumo šaudyme.

Tad koks gi tokios ilgos tarnybos policijos gretose receptas, klausiame R. Osipenko. „Ugdyk ištvermę, kantrybę, sąžiningumą, eik, kur reikia, atlik darbą, kuris būtinas, nieko neatsisakyk, domėkis ir dalyvauk skirtingose veiklose“, – linkėdama to kolegoms ir visiems kitiems, atsako policininkė – psichologė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nekalba kita kalba

Nekalba kita kalba portretas
nes yra pasikėlusi fifa, kuri į kitus žvelgia iš aukšto. teisybės dėlei tos tarnybos darbuotojams yra keliamį reikalavimai dėl kelių kalbų žinojimo ir gebėjimo laisvai bendraut jomis su interesantais.

L. To taigis

L. To taigis portretas
Perskaityk dar karta mano pirma komentara! Ji dirba migracijos tarnyboje. Su uzsienieciais. Ten ateina ir rusai, ir ukrainieciai, ir kitu saliu pilieciais. Tai gi kodel ji nemoka kalbeti angliskai? Gal tada ir su NATO kariuomene jie bendrauja savo papuasu kalba??? Gi tiek vienas poziurys i gyvenima: Lietuvoje gyveni, lietuviskai kalbek....

Prašymas

Prašymas portretas
Ši ponia taip ir neišmoko bendrauti su interesantais, tiek visokių veiklų užsiėmus ir visko išmokus per 38 metus, galėtų įgyti ir bendravimo kultūros išsilavinimą.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių