Atsinaujino Klaipėdos santuokų rūmai

Klaipėdos santuokų rūmai jaunavedžius pasitinka smarkiai pagražėję.

Bendro projekto su Kaliningradu metu renovuotas kelis dešimtmečius skaičiavęs įstaigos inventorius.

Planuojama, kad šis projektas taps tramplinu planuojant kitus remonto darbus.

Pirmasis remontas

Uostamiesčio santuokų rūmai kitais metais minės 35-ąjį jubiliejų.

Nuo įkūrimo pradžios įstaiga nebuvo nėkart atnaujinta, nors jau kelerius metus iš įvairių institucijų prašyta pinigų pastato atnaujinimui.

„Klaipėda neturi reprezentacinių patalpų, kur galėtų tuoktis jaunavedžiai, todėl ieškome sprendimo būdų“, – pastebėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Nors Santuokų rūmai priklauso valstybei, Klaipėdos savivaldybė praėjusiais metais iš miesto biudžeto skyrė 60 tūkst. litų.

Kaliningrado civilinės metrikacijos skyriaus atstovai vykdė projektą, kurio metu centralizavo civilinių aktų bazę, buvo nuspręsta sekti Klaipėdos pavyzdžiu, todėl Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus specialistams teko konsultuoti kaimynus.

Vykdant projektą gautos lėšos buvo skirtos atnaujinti labiausiai pasenusiems uostamiesčio santuokų rūmų daiktams bei patalpoms.

Vėl prašys pinigų

Uostamiesčio Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė pasidžiaugė, jog vykdant naujinimo darbus buvo atliktas techninis ir strateginis pastato auditas.

Kurio išvados padės prašant pinigų pastato rekonstrukcijai kitąmet.

„Čia yra gana šalta. Nors langai ir pakeisti, tačiau sienos, stogas, durys yra senos, todėl ir nepavyksta gerai apšildyti patalpų. Kreipėmės į ministerijas, prašydami pinigų, tačiau mums neskyrė, nes neturėjome ekonominio pagrindo, reikalingų paskaičiavimų“, – aiškino G. Misevičienė.

Planuojama, kad kokybiškai atnaujinti rūmams reikėtų apie 7 mln. litų.

Išlieka populiariausia vieta

Artėjant vestuvių sezonui Klaipėdos santuokų rūmuose buvo suremontuoti sanitariniai mazgai, pakeisti krėstų gobelenai, kilimai, tualetų aksesuarai, administracinės patalpos, nupirkta 10 naujų kompiuterių darbuotojas, remontuota archyvinė patalpa, grindų danga.

Anksčiau jaunavedžius pasitikdavusios plastiko gėlės buvo pakeistos Sigito Kaminsko kurtomis floristinėmis kompozicijomis.

Su Klaipėdos dailininkų sąjungos pirmininku Arūnu Sakalausku aptarta galimybė Santuokų rūmų sienas papuošti uostamiesčio dailininkų darbais.

Santuokų rūmų vadovė pasidžiaugė ir atnaujinta muzikos aparatūra.

Anksčiau jaunavedžius pasitikdavo gyvai grojantys muzikantai, o dabar ši procedūra taps labiau kompiuterizuota.

„Yra buvę, kai jaunavedžiai santuokos ceremonijos metu prašydavo ne F.Mendelsono „Vestuvių maršo“, o kitų kūrinių, tačiau tokios galimybės nebuvo. Planuojame atlikti apklausą, kokios dar muzikos pageidautų jaunieji. Galbūt bus galima atsinešti ir savo įrašą“, – planus dėstė Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja.

Nors šiuo metu yra galimybė santuoką įregistruoti jaunųjų pasirinktoje vietoje ar netgi uostamiesčio mero kabinete, vis dėlto, populiariausia tuoktuvių vieta vis dar išlieka Klaipėdos santuokų rūmai.

„Per metus įregistruojame apie 1200 santuokų, maždaug 70 proc. visų jaunavedžių tuokiasi pas mus“, – patikino G.Misevičienė.
 


Šiame straipsnyje: Klaipėdos Santuokų rūmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Is nuotrauku tai niekas nepasikeite.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių