Atvėsę orai poilsiautojų neišvaikė

Praėjęs savaitgalis ko gero buvo vienas prasčiausių atostogų pasirinkimų šią vasarą. Tačiau praūžusi audra ir staiga atvėsęs oras, privertęs vietinius gyventojus tvirčiau užsidaryti langus, turistų neišgąsdino.

Penktadienį prie jūros atvykusi vilnietė Jolanta sakė žinojusi, jog nusimato vėsus oras, tačiau, kad vos įkėlus koją  į uostamiestį  užpuls tamsūs lietaus debesys – nesitikėjo.

„Atvažiavom į pliažą, tačiau ką tokiu oru reikės ten veikti – nežinau“, – skundėsi moteris prisimindama gražius atostogų planus.

Pasak jos, paguoda tik ta, kad nesugalvojo  įsikurti kokiame pigesniame Palangos ar Šventosios namelyje.

„Net ir draugės bute, esančiame Klaipėdos centre, užmigti buvo sunku, tai ką jau kalbėti apie netvirtas ir visus garsus praleidžiančias namelio sienas“, – kalbėjo ji.

Paklausus, ar toliau besitęsianti vėsa nepaskatins namo grįžti anksčiau, Jolanta purtė galvą. „Nemanau, kad oras gali sugadinti atostogas, svarbiausia gerai nusiteikti ir pailsėti“, – tikriausiai bandė save įtikinti ji.

Nuoma užsiimančios agentūros vadovas Virgilijus tikino, kad atvėsę orai turistų iš kurortų tikrai nevaiko. Pasak jo, čia ne Turkija ir žmonės atvažiuoja ne dėl šilumos.

Pagal poreikį ir galimybes išsirinkę būstą, turistai laiką mielai leidžia tiek savo apartamentuose, tiek prie jūros.

„Čia atvyksta norintys pakvėpuoti grynu oru, pailsėti. Pasitaiko ir tokių, kurie užsidaro savaitei kambaryje ir miega“, – juokavo jis.
Pripažindamas, jog pats didžiausias poilsiautojų bumas jau eina į pabaigą, vadovas pridūrė – beprotiškiausia čia būna liepos mėnesį.

„Ko gero tai paskutinioji tokia savaitė, nuo kitos – visi ruošis į mokyklas, tai turistų ir sumažės“, – pritarė ir Palangos TIC (Turizmo informacijos centras) direktoriaus pavaduotoja Egidija Smilingienė.

Pasak jos, kol kas Palangoje žmonių pilna, kas atvažiavo tokiu metu – planų keisti nežada.

„Kai vėjuota poilsiautojai taip pat randa pramogų: skraidina jėgos aitvarus, eina į kiną ar muziejus, lepinasi SPA procedūromis ar vyksta prie lankytinų objektų“, – galimus užsiėmimus vardino E. Smilingienė.

Nors rekordiškai šiltų orų jau tikriausiai nebesulauksime, specialistai ragino kuo prasmingiau išnaudoti paskutiniąsias vasaros savaites ir namo parsivežti kuo daugiau gerų įspūdžių ir naujų jėgų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių