Audringose Kuršių mariose dingo trys žvejai (dar papildyta)

Trečiadienį vakare ties Ventės ragu medine valtimi į žvejybos vietą išplaukę trys kintiškiai dingo audringose mariose. Šiandien priešpiet gelbėjimo darbai nutraukti.

Vakar vakare iš Ventės rago medine žvejų valtimi žūklauti išplaukė trys jauni žvejai. Marius Justa, Egidijus Martinkus ir Deividas Gintalas aiutomobilį, kuriuo atvažiavo iki Ekologijos instituto filialo, paliko ant kranto.

Paskutinio žvejų kontakto su artimaisiais mobiliaisiais telefonais būta vakar vėlų vakarą. Vėliau prisiskambinti jiems nebepavyko. Todėl artimieji pradėjo nerimauti dėl vyrų likimo. Spėjama, kad valtis galėjo apvirsti.

Šįryt nuo ankstaus ryto Kuršių mariose žvejų ieškojo karinių jūrų pajėgų gelbėtojai bei pakrančių apsaugos rinktinės kateris.

Apie 11 valandą dienos kariškiai paieškas nutraukė. Dabar mariose siaučia nuo 11 iki 13 metrų per sekundę vėjas, oro temperatūra - 13 laipsnių Celsijaus, bangos siekai pusantro metro. Tokiomis oro sąlygomis po 11 valandų nuo paskutinio kontakto su žvejais sėkmės ieškant žvejus nebesitikima.

Po pietų numanomą žvejų dingimo vietą iš oro žvalgė Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnio ekipažas. Tai buvo planinis skrydis pasienio ruožui apžiūrėti. Tuo pačiu dar kartą žvalgytasi dingusiųjų žvejų, tačiau jokių jų pėdsakų nepastebėta.

Gelbėjimo operacijos atnaujinti nebeplanuojama.

„Mąstant optimistiškai, galima tikėtis, kad vyrai sėkmingai pasiekė krantą, bet kol kas neturi galimybės apie savo buvimo vietą pranešti artimiesiems ar išsikviesti pagalbą. Tokios galimybės atmesti negalime. Tačiau tai tik prielaidos“, - šiandien pavakare sakė Karinių jūrų pajėgų viešųjų ryšių karininkas kapitonas leitenantas Antanas Brencius.

 

 


Šiame straipsnyje: Kuršių marios

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių